Radio Unirea FM https://www.radiounirea.ro Radio Unirea FM Alba Iulia - 107,2 MHz | post radio Alba Iulia Thu, 29 Jul 2021 10:52:38 +0000 ro-RO hourly 1 10 străzi din Cindeni și Râul Mic- Cugir, modernizate: Investiție de peste 6 milioane de lei https://www.radiounirea.ro/10-strazi-din-cindeni-si-raul-mic-cugir-modernizate-investitie-de-peste-6-milioane-de-lei-110470.html Thu, 29 Jul 2021 15:00:43 +0000 https://www.radiounirea.ro/?p=110470 Astăzi, Primarul Adrian Teban a semnat contractul de execuție a lucrărilor de modernizare a 10 străzi din Cindeni și Râul Mic În baza contractului semnat va fi realizat Proiectul Tehnic și vor fi modernizate străzile: Șt. O. Iosif, 8 Martie, Zorilor, 1 Iunie, Arieșului, G. Enescu, M. Eminescu, Scăunel, Simion Bărnuțiu, Bradului (tronson 1 și […]

The post 10 străzi din Cindeni și Râul Mic- Cugir, modernizate: Investiție de peste 6 milioane de lei first appeared on Radio Unirea FM.

]]>

Astăzi, Primarul Adrian Teban a semnat contractul de execuție a lucrărilor de modernizare a 10 străzi din Cindeni și Râul Mic

În baza contractului semnat va fi realizat Proiectul Tehnic și vor fi modernizate străzile: Șt. O. Iosif, 8 Martie, Zorilor, 1 Iunie, Arieșului, G. Enescu, M. Eminescu, Scăunel, Simion Bărnuțiu, Bradului (tronson 1 și 2).
În valoare de peste 6.000.000 de lei, investiția va fi realizată de către SC Florea Goup SRL, societate care a câștigat licitația organizată prin Sistemul Electronic de Achiziții Publice. Executantul va avea că termen 3 luni pentru a finaliza PT-ul și 24 de luni pentru modernizarea străzilor, termen care curge de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.
La nivelul celor 10 străzi vor fi executate:
refacerea carosabilului
reabilitarea trotuarelor
amenajarea de piste pentru bicicliști
introducerea canalizatiei
rețele de alimentare cu apa(unde este cazul) și de canalizare pluvială
Investiția face parte din proiectul cu finanțare europeană „Reabilitarea și îmbunătățirea calității vieții din zona Școlii Gimnaziale Iosif Pervani”, în valoare totală de aproape peste 15.000.000 lei. Pe lângă modernizarea infrastructurii stradale arondate instituției de învățământ, proiectul vizează inclusiv reabilitarea, modernizarea și echiparea cele două clădiri ale școlii situate pe stradă 21 Decembrie 1989. Pentru acesta a două componentă, în momentul de față se desfășoară licitația pentru achiziția lucrărilor de execuție a Proiectului Tehnic și a lucrărilor.
Prin implementarea acestui proiect, Primăria Cugir dorește să îmbunătățească confortul cetățenilor, să faciliteze mobilitatea și să crească accesibilitatea elevilor la/de la școala prin modernizarea căilor de acces rutiere și pietonale. Totodată, unul dintre obiectivele urmărite este acela de a crea un confort zilnic elevilor, prin reabilitarea, modernizarea și dotarea Școlii gimnaziale „I. Pervain”

The post 10 străzi din Cindeni și Râul Mic- Cugir, modernizate: Investiție de peste 6 milioane de lei first appeared on Radio Unirea FM.

]]>
De astăzi, angajații care se vaccinează împotriva Covid-19 primesc o zi liberă: Pot beneficia și părinţii copiilor mai mici de 18 ani https://www.radiounirea.ro/de-astazi-angajatii-care-se-vaccineaza-impotriva-covid-19-primesc-o-zi-libera-pot-beneficia-si-parintii-copiilor-mai-mici-de-18-ani-110439.html Thu, 29 Jul 2021 14:00:51 +0000 https://www.radiounirea.ro/?p=110439 Zile libere pentru cine se vaccinează. Se aplică de astăzi. Pot beneficia și părinţii copiilor mai mici de 18 ani Angajații care se vaccinează împotriva Covid-19 primesc o zi liberă. Elevii și studenții vor beneficia, de asemenea, de câte o zi liberă pentru fiecare doză de vaccin primită. Legea se aplică atât în cazul angajaţilor […]

The post De astăzi, angajații care se vaccinează împotriva Covid-19 primesc o zi liberă: Pot beneficia și părinţii copiilor mai mici de 18 ani first appeared on Radio Unirea FM.

]]>

Zile libere pentru cine se vaccinează. Se aplică de astăzi. Pot beneficia și părinţii copiilor mai mici de 18 ani

Angajații care se vaccinează împotriva Covid-19 primesc o zi liberă. Elevii și studenții vor beneficia, de asemenea, de câte o zi liberă pentru fiecare doză de vaccin primită.

Legea se aplică atât în cazul angajaţilor din sistemul public, cât şi privat, potrivit Legii 221 publicată în Monitorul Oficial luni, 26.07.2021.

Ziua liberă se acordă pe baza adeverinţei de vaccinare, iar dacă ziua liberă coincide cu ziua vaccinării, ai obligația să depui adeverința de vaccinare în prima zi lucrătoare după ce ai primit serul.

De ziua liberă poate beneficia și unul dintre părinţi sau reprezentantul legal al copilului cu vârsta de până la 18 ani, precum şi al persoanei cu dizabilităţi cu vârsta de până la 26 de ani, în ziua vaccinării copilului.

Prevederile nu se aplică pentru salariaţii şi cadrele militare în situaţia în care sunt vaccinate la locul de muncă prin grija angajatorului.

Valeriu Gheorghiță trage un semnal de alarmă: Infectările cu varianta Delta au o tendință de creștere. Sunt 15 județe afectate, cele mai multe cazuri în București
Salariaţii sunt obligați să informeze angajatorul cu privire la opţiunile de programare a zilelor libere pe care urmează să le solicite, în vederea asigurării în condiţii optime a funcţionării activităţii acestuia.

Pentru copiii până la 18 ani și în cazul celor cu dizabilități de până la 26 de ani, unul dintre părinți poate cere zi liberă însă numai în ziua vaccinării copilului. Și aici, părintele aduce angajatorului adeverința de vaccinare a copilului, dar și o declarație pe propria răspundere de la celălalt părinte potrivit căreia acesta nu a solicitat și nu va solicita zile libere pentru însoțirea la efectuarea vaccinului a copilului respectiv, scrie avocatnet.ro. În cazul familiilor monoparentale, în declarația pe propria răspundere se va menționa faptul că părintele se află în una dintre situațiile prevăzute la art. 3 din Legea nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei (necăsătorit/ă, văduv/ă ș.a.m.d.).

The post De astăzi, angajații care se vaccinează împotriva Covid-19 primesc o zi liberă: Pot beneficia și părinţii copiilor mai mici de 18 ani first appeared on Radio Unirea FM.

]]>
Cetățenii din satele județului Alba atenționați să nu mai folosească apa de la rețea la activități agricole și de grădinărit https://www.radiounirea.ro/cetatenii-din-satele-judetului-alba-atentionati-sa-nu-mai-foloseasca-apa-de-la-retea-la-activitati-agricole-si-de-gradinarit-110440.html Thu, 29 Jul 2021 13:00:09 +0000 https://www.radiounirea.ro/?p=110440 Atenționare adresată locuitorilor satelor din Alba de reprezentanții companiei de apă Cetățenii din satele județului Alba sunt atenționați de către reprezentanții companiei de apă să nu mai folosească apa de la rețea la activități agricole și de grădinărit. Sistemul de alimentare funcționează la capacitate maximă, dar cu toate acestea, consumul este foarte mare, ceea ce […]

The post Cetățenii din satele județului Alba atenționați să nu mai folosească apa de la rețea la activități agricole și de grădinărit first appeared on Radio Unirea FM.

]]>

Atenționare adresată locuitorilor satelor din Alba de reprezentanții companiei de apă

Cetățenii din satele județului Alba sunt atenționați de către reprezentanții companiei de apă să nu mai folosească apa de la rețea la activități agricole și de grădinărit.

Sistemul de alimentare funcționează la capacitate maximă, dar cu toate acestea, consumul este foarte mare, ceea ce duce la imposibilitatea încărcării complete a rezervoarelor multor localități din zona rurală, care să permită funcționarea capacităților de pompare în regim normal.

Situația se manifestă în special în localitățile Ciugud, Drâmbar, Hăpria, Limba, Șeușa, Teleac, Berghin, Ghirbom, Henig, Straja, Ohaba, Secășel, Colibi, Cricău, Craiva, Tibru, Pianu de Sus și Pianu de Jos.

Cetățenii din mediul rural sunt îndemnați în context să folosească pentru udarea grădinilor sau a spațiilor verzi și spălarea autovehiculelor apa din foraje proprii, puțuri sau fântâni.

Reprezentanții companiei de apă afirmă că folosirea apei de la rețea la activități agricole și de grădinărit poate conduce la posibilitatea ca beneficiarii aflați la capetele de rețea să fie privați de dreptul vital de a avea minimul de apă pentru necesități casnice.

 

The post Cetățenii din satele județului Alba atenționați să nu mai folosească apa de la rețea la activități agricole și de grădinărit first appeared on Radio Unirea FM.

]]>
Ședință a Comisiei județene pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor din județul Alba https://www.radiounirea.ro/sedinta-a-comisiei-judetene-pentru-stabilirea-dreptului-de-proprietate-privata-asupra-terenurilor-din-judetul-alba-110435.html Thu, 29 Jul 2021 12:00:39 +0000 https://www.radiounirea.ro/?p=110435 Ședință la Prefectura Alba pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor Prefectul Nicolae Albu a convocat, miercuri, în calitate de președinte, ședința Comisiei județene pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor din județul Alba. Pe ordinea de zi a ședinței au fost înscrise spre dezbatere 69 de puncte. Au fost prezentate spre informare […]

The post Ședință a Comisiei județene pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor din județul Alba first appeared on Radio Unirea FM.

]]>

Ședință la Prefectura Alba pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor

Prefectul Nicolae Albu a convocat, miercuri, în calitate de președinte, ședința Comisiei județene pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor din județul Alba.

Pe ordinea de zi a ședinței au fost înscrise spre dezbatere 69 de puncte. Au fost prezentate spre informare şi în vederea dispunerii de măsuri, după caz, situațiile litigiilor din 5 dosare aflate în diferite stadii la instanțele de judecată în care Comisia județeană Alba pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor a avut sau are calitatea de parte.

În cadrul ședinței au fost adoptate un număr de 64 de hotărâri, din care prin 48 de hotărâri au fost validate propunerile comisiilor locale de admitere a cererilor petenților, iar 16 hotărâri au fost de respingere a cererilor.

The post Ședință a Comisiei județene pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor din județul Alba first appeared on Radio Unirea FM.

]]>
În Alba, 115 şoferi au fost sancţionaţi, într-o singură zi, pentru depăşirea limitei legale de viteză https://www.radiounirea.ro/in-alba-115-soferi-au-fost-sanctionati-intr-o-singura-zi-pentru-depasirea-limitei-legale-de-viteza-110462.html Thu, 29 Jul 2021 11:00:12 +0000 https://www.radiounirea.ro/?p=110462 În Alba, 115 şoferi au fost sancţionaţi, într-o singură zi, pentru depăşirea limitei legale de viteză Poliţiştii recomandă conducătorilor auto să respecte limitele legale de viteză şi le reamintesc că viteza excesivă sau neadaptată la condiţiile de drum reprezintă una dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere, în ţara noastră. La data de 28 iulie […]

The post În Alba, 115 şoferi au fost sancţionaţi, într-o singură zi, pentru depăşirea limitei legale de viteză first appeared on Radio Unirea FM.

]]>

În Alba, 115 şoferi au fost sancţionaţi, într-o singură zi, pentru depăşirea limitei legale de viteză

Poliţiştii recomandă conducătorilor auto să respecte limitele legale de viteză şi le reamintesc că viteza excesivă sau neadaptată la condiţiile de drum reprezintă una dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere, în ţara noastră.

La data de 28 iulie 2021, polițiștii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au organizat, pe raza întregului judeţ, o acţiune ce a avut ca scop prevenirea accidentelor rutiere datorate vitezei excesive.

Aparatele radar au fost amplasate în zonele identificate cu risc de producere a accidentelor datorate excesului de viteză.

În cadrul acestei acţiuni au fost depistaţi şi sancţionaţi contravenţional, 115 conducători auto care au depăşit limita legală de viteză. Alţi 40 de conducători auto au fost amendaţi pentru alte abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice.

Complementar sancţiunilor contravenţionale, poliţiştii au dispus măsura reţinerii permisului de conducere faţă de 5 conducători auto. Unul dintre aceștia a depășit viteza legală de circulație cu peste 50 de kilometri/oră.

A fost retras și un certificat de înmatriculare.

La acțiune, alături de polițiștii rutieri, au participat polițiștii de ordine publică.

Reamintim:
Principalul obiectiv al polițiștilor rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba este siguranța traficului rutier pe drumurile publice, asigurându-se continuitatea dispozitivului rutier, precum şi reorientarea unor elemente de dispozitiv pentru realizarea unei prezenţe active pe principalele drumuri naţionale, în punctele cu risc ridicat de accidente şi la orele cu trafic intens, în vederea fluidizării circulaţiei şi prevenirii evenimentelor rutiere.
În primele 6 luni ale acestui an s-a reușit menținerea trendului descendent al accidentelor grave de circulație atât față de 2020, cât și față de 2019, iar principalele cauze ale producerii accidentelor grave de circulaţie au fost viteza neadaptată la condițiile de drum, nerespectarea distanței între vehicule şi neacordarea de prioritate.
Readucem în atenție că viteza maximă admisă în localități este de 50 de kilometri / oră, iar pe drumurile naţionale, în afara localităţilor, este de 90 km/oră. Limita maximă se poate modifica, pentru motive legate de siguranța rutieră, atunci când se circulă în condiții meteo nefavorabile sau pe anumite segmente de drum, acest lucru fiind semnalizat prin indicatoare rutiere.

Depășirea cu mai mult de 50 de kilometri/oră a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv și pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constituie contravenție și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amendă.

De asemenea, se aplică sancțiunea complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

The post În Alba, 115 şoferi au fost sancţionaţi, într-o singură zi, pentru depăşirea limitei legale de viteză first appeared on Radio Unirea FM.

]]>
170 de cazuri noi COVID-19, un deces și 49 de persoane internate la ATI, în ultimele 24 de ore https://www.radiounirea.ro/170-de-cazuri-noi-covid-19-un-deces-si-49-de-persoane-internate-la-ati-in-ultimele-24-de-ore-110466.html Thu, 29 Jul 2021 10:32:37 +0000 https://www.radiounirea.ro/?p=110466 170 de cazuri noi COVID-19, un deces și 49 de persoane internate la ATI, în ultimele 24 de ore Până astăzi, 29 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.082.880 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.047.528 de pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, […]

The post 170 de cazuri noi COVID-19, un deces și 49 de persoane internate la ATI, în ultimele 24 de ore first appeared on Radio Unirea FM.

]]>

170 de cazuri noi COVID-19, un deces și 49 de persoane internate la ATI, în ultimele 24 de ore

Până astăzi, 29 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.082.880 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.047.528 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate170cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 34.275 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 28.07.2021 (10:00) – 29.07.2021 (10:00) a fost raportat de către INSP un deces(femeie), al unei paciente infectate cu noul coronavirus, internată într-un spital din județul Satu Mare.

Decesul a fost înregistrat la categoria de vârstă 70-79 ani și pacienta a înregistrat comorbidități.

Nu sunt raportate decese anterioare intervalului de referință.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de384.Dintre acestea,49sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrat 8.666.501teste RT-PCR și1.812.025deteste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate11.957 deteste RT-PCR (5.208în baza definiției de caz și a protocolului medical și 6.749la cerere) și 16.557 deteste rapide antigenice.

Pe teritoriul României, 762 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 522 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea,44.436 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află110persoane.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate283 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 895la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ziua de 28 iulie,320 de sancțiuni contravenționale, în valoare de82.000 de lei.

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, au fost întocmite, ieri, 2 dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal”.

The post 170 de cazuri noi COVID-19, un deces și 49 de persoane internate la ATI, în ultimele 24 de ore first appeared on Radio Unirea FM.

]]>
29 iulie: 2 noi cazuri cu COVID-19, în Alba, în ultimele 24 de ore https://www.radiounirea.ro/29-iulie-2-noi-cazuri-cu-covid-19-in-alba-in-ultimele-24-de-ore-110451.html Thu, 29 Jul 2021 09:45:05 +0000 https://www.radiounirea.ro/?p=110451 2 noi cazuri cu COVID-19, în Alba, în ultimele 24 de ore În Alba au fost raportate, joi, 29 iulie, două cazuri noi cu COVID-19. Au fost alocate municipiului Sebeș. Numărul total al cazurilor înregistrate în județul nostru este de 21.405 de persoane confirmate pozitiv, de la debutul pandemiei. Dintre acestea, 20670 de persoane au […]

The post 29 iulie: 2 noi cazuri cu COVID-19, în Alba, în ultimele 24 de ore first appeared on Radio Unirea FM.

]]>

2 noi cazuri cu COVID-19, în Alba, în ultimele 24 de ore

În Alba au fost raportate, joi, 29 iulie, două cazuri noi cu COVID-19. Au fost alocate municipiului Sebeș.

Numărul total al cazurilor înregistrate în județul nostru este de 21.405 de persoane confirmate pozitiv, de la debutul pandemiei.

Dintre acestea, 20670 de persoane au fost declarate vindecate.

Numărul deceselor în județ rămâne de 713.

Potrivit DSP Alba, ieri, în județ au fost realizate 296 de teste.

Numărul total al testelor efectuate în Alba a ajuns 237409

Incidența cazurilor raportată la mia de locuitori în municipiul Alba Iulia este de 0,01, iar în județul Alba, de asemenea de 0,02.

The post 29 iulie: 2 noi cazuri cu COVID-19, în Alba, în ultimele 24 de ore first appeared on Radio Unirea FM.

]]>
Întâlnire de suflet între militari din Alba Iulia și din Statele Unite ale Americii https://www.radiounirea.ro/intalnire-de-suflet-intre-militari-din-alba-iulia-si-din-statele-unite-ale-americii-110432.html Thu, 29 Jul 2021 08:15:48 +0000 https://www.radiounirea.ro/?p=110432 Întâlnire amicală între militari albaiulieni și americani Militari aparţinând Batalionului 136 Geniu “Apulum” şi Gărzii Naţionale a Statului Alabama (Statele Unite ale Americii) şi-au strâns mâinile, miercuri, la Alba Iulia, cu prilejul unei vizite ocazionate de desfăşurarea exerciţiului româno-american “Resolute Castle”, din Centrul Naţional de Instruire Întrunită “Getica” – unitate militară cu statut NATO din […]

The post Întâlnire de suflet între militari din Alba Iulia și din Statele Unite ale Americii first appeared on Radio Unirea FM.

]]>

Întâlnire amicală între militari albaiulieni și americani

Militari aparţinând Batalionului 136 Geniu “Apulum” şi Gărzii Naţionale a Statului Alabama (Statele Unite ale Americii) şi-au strâns mâinile, miercuri, la Alba Iulia, cu prilejul unei vizite ocazionate de desfăşurarea exerciţiului româno-american “Resolute Castle”, din Centrul Naţional de Instruire Întrunită “Getica” – unitate militară cu statut NATO din localitatea braşoveană Cincu.

Vizita, începută la sediul Batalionului 136 Geniu “Apulum”, a continuat în poligonul Miceşti cu o prezentare a tehnicii şi utilajelor genistice din dotare, executarea unor şedinţe demonstrative de distrugeri cu material explozibil real, trageri demonstrative cu armamentul de infanterie asupra unor ţinte diferite şi observarea efectului în teren.

Acest exerciţiu, care se desfăşoară anual, are drept scop creşterea interoperabilităţii dintre structurile de geniu ale Armatei Statelor Unite ale Americii şi structurile de geniu din Forţele Terestre Române.

The post Întâlnire de suflet între militari din Alba Iulia și din Statele Unite ale Americii first appeared on Radio Unirea FM.

]]>
Aer fierbinte și furtuni puternice, în următoarele zile: Codurile de caniculă și vijelii au fost prelungite până pe 1 august https://www.radiounirea.ro/aer-fierbinte-si-furtuni-puternice-in-urmatoarele-zile-codurile-de-canicula-si-vijelii-au-fost-prelungite-pana-pe-1-august-110454.html Thu, 29 Jul 2021 07:53:07 +0000 https://www.radiounirea.ro/?p=110454 Valul de căldură se intensifică. Coduri de caniculă și vijelii au fost prelungite până pe 1 august Meteorologii au prelungit codurile portocaliu și galben de caniculă și vijelii AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN Interval de valabilitate: 29 iulie – 01 august Fenomene vizate: val de căldură, disconfort termic ridicat și caniculă În intervalul menționat, valul de […]

The post Aer fierbinte și furtuni puternice, în următoarele zile: Codurile de caniculă și vijelii au fost prelungite până pe 1 august first appeared on Radio Unirea FM.

]]>

Valul de căldură se intensifică. Coduri de caniculă și vijelii au fost prelungite până pe 1 august

Meteorologii au prelungit codurile portocaliu și galben de caniculă și vijelii

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 29 iulie – 01 august
Fenomene vizate: val de căldură, disconfort termic ridicat și caniculă

În intervalul menționat, valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În regiunile vestice, sudice și local în restul teritoriului va fi caniculă. Temperaturile maxime la scara întregii țări se vor situa, în general, între 34 și 39 de grade, iar noaptea, local, temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade.

COD PORTOCALIU

Fenomene vizate: val de căldură persistent și disconfort termic deosebit de accentuat
Interval de valabilitate: 29 iulie – 01 august
Zone afectate: județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ilfov, Municipiul București și sudul județului Caraș-Severin

Pe parcursul zilelor de joi, vineri, sâmbătă și duminică (29, 30, 31 iulie și 1 august), în județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ilfov, Municipiul București și în sudul județului Caraș-Severin, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 38 şi 40 de grade.

The post Aer fierbinte și furtuni puternice, în următoarele zile: Codurile de caniculă și vijelii au fost prelungite până pe 1 august first appeared on Radio Unirea FM.

]]>
Voința Stremț și Industria Galda de Jos s-au calificat în etapa a doua a fazei naționale a Cupei României la fotbal https://www.radiounirea.ro/vointa-stremt-si-industria-galda-de-jos-s-au-calificat-in-etapa-a-doua-a-fazei-nationale-a-cupei-romaniei-la-fotbal-110429.html Thu, 29 Jul 2021 07:00:17 +0000 https://www.radiounirea.ro/?p=110429 Voința Stremț și Industria Galda de Jos își continuă parcursul în Cupa României Voința Stremț și Industria Galda de Jos s-au calificat în etapa a doua a fazei naționale a Cupei României la fotbal. Asta în urma partidelor eliminatorii jucate miercuri după amiază în compania altor echipe din județul Alba. Voința Stremț, laureata fazei județene […]

The post Voința Stremț și Industria Galda de Jos s-au calificat în etapa a doua a fazei naționale a Cupei României la fotbal first appeared on Radio Unirea FM.

]]>

Voința Stremț și Industria Galda de Jos își continuă parcursul în Cupa României

Voința Stremț și Industria Galda de Jos s-au calificat în etapa a doua a fazei naționale a Cupei României la fotbal.

Asta în urma partidelor eliminatorii jucate miercuri după amiază în compania altor echipe din județul Alba.

Voința Stremț, laureata fazei județene a competiției, a câștigat cu 2-0 partida de pe teren propriu cu CS Ocna Mureș, prin golurile marcate de Cosmin Epure și Alin Juncan. După marcarea celui de-al doilea gol de către gazde, ocnamureșenii au ratat un penalty, prin Alecu Cioară.

Oaspeții au încheiat partida în inferioritate numerică în urma eliminării lui Daniel Lupșan, survenită pe final de meci.

Tot cu 2-0 s-a impus și Industria Galda de Jos în disputa de pe teren propriu cu Unirea Alba Iulia. Ambele goluri au fost înscrise de Cristian Bălaș, o reușită fiind din penalty.

Uniriștii au aliniat o formulă de echipă extrem de tânără, cu o medie de vârstă de 21 de ani și 4 luni.

The post Voința Stremț și Industria Galda de Jos s-au calificat în etapa a doua a fazei naționale a Cupei României la fotbal first appeared on Radio Unirea FM.

]]>