Rămâi conectat

Știri

Cadoul potrivit de Valentine’s Day: Sfaturi pentru îndrăgostiți

Publicat

în

Mâine este Valentine’s Day: Și deși trăim și simțim dragostea în fiecare zi, în această zi o sărbătorim mai mult ca oricând, alături de cadouri, surprize frumoase și clipe care se transformă în amintiri de neuitat.

Valentine’s Day este Ziua Îndrăgostiților în tradiția occidentală, care se sărbatorește pe data de 14 februarie. În România, sărbătoarea tradițională pentru iubiți este Dragobete care este sărbătorit pe 24 februarie, însă de ani buni a fost „adoptată” şi sărbătoarea Sfântului Valentin.

Iată câteva idei interesante pentru a-ţi surprinde iubitul/iubita:

1. Scrie-i o scrisoare de dragoste. Una adevărată, cu cerneală pe hârtie. Știu, nu e un cadou propriu-zis, dar este opțiunea perfectă ca să-i mărturiseşti toate sentimentele pe care le ai – ori să i le reaminteşti. Poţi să scrii despre emoţiile trăite vreodată împreună, să-i reaminteşti (cu detalii!) prima voastră întâlnire sau să-i mărturiseşti un secret micuţ de dragoste (la o adică, poţi să-l inventezi).
De asemenea, poţi să-i faci o listă care să se intituleze: „10 motive pentru care te iubesc”, ori „X-sprezece (poate fi orice număr important pentru voi) motive de ce vreau să fiu cu tine”, sau „Lista dorinţelor pe care vreau să le îndeplinim împreună”, etc.

Aspectul scrisorii ţine doar de fantezia ta. Indiferent dacă ai redactat o scrisoare de 2 pagini sau una de numai câteva fraze, personalizeaz-o. Colorează, decupează şi fă un colaj, lipeşte o inimă, niște flori, amprenta buzelor tale… Imprimă scrisoarea pe o foaie roz, mov sau chiar roşie, și desigur parfumeaz-o. Nu uita să te lași dus(ă) de val și să te distrezi: la sigur, destinatarul va simţi că ai pus tot sufletul pentru a face scrisoarea neobişnuită.

Pentru că nu se așteaptă să fii atât de atentă cu sportul, numaidecât îl vei surprinde. Cumpără-i o mănuşă de box, niște piese de şah sau table cu un design neobişnuit, o pereche de patine, un fular sau un maiou cu echipa lui preferată, un rucsac pentru călătorii…
În cel mai rău caz, pentru cei care în mod excepțional nu au legătură cu sportul, există întotdeauna varianta unei enciclopedii cu ilustraţii cu bere!

3. Cadouri clasice sunt cele romantice. Alege o fotografie (cu tine sau cu voi amândoi), dar ai grijă să fie cea mai reuşită. Imprimă poza pe un maiou, cană sau CD, pe o copertă a unei agende sau caiet, crează un abţibild pentru laptop sau telefonul mobil, un tapet pentru o cameră, un puzzle de orice dimensiune îți place.
O variațiune interesantă – și utilă – ar fi calendarul, pentru care ai nevoie de 13 poze: una pentru coperta acestuia, celelate pentru fiecare lună al anului. În aceelaşi timp, poţi evidenția cu un stilou roşu (eventual, în formă de inimioare) toate datele importante pentru voi doi pe parcursul întregului an.

4. Adu-i aminte de copilărie. Toţi bărbaţii rămân copii în adâncul sufletului, de aceea indiferent de vârsta lui, se va lăuda găştii că i-ai făcut un cadou pe care și l-a dorit, dar nu l-a avut în copilărie. La modul ideal, acesta ar trebui să fie un elicopter cu telecomandă (dimensiunea acestuia depinde de mărimea portofelului tău), o maşină de o marcă luxoasă în miniatură, o corabie puzzle 3D (de dorit să fie cel puţin din lemn sau chiar din metal, nu-l lua în râs cu unul din plastic sau hârtie).
Cadouri ceva mai ieftine ar fi: un joystick pentru jocuri video sau chiar toată versiune unui joc video.

5. Fii şmecher/ă. Optează pentru un cadou pe care să-l foloseşti şi tu. Poţi alege nişte suporturi pentru lumânări pe placul tău sau o sticlă de vin mai scump, pe care să-l savuraţi numai voi doi într-o atmosferă intimă. Alternativ, poţi cumpăra un joc pentru întrega gaşcă: un set de Poker, Monopoly, Loto, Scrabble, etc.

6. Gravează. Orice i-ai oferi – brăţară, pandativ, lănţişor, inel, brichetă, insignă, stilou, ramă – gravează numele tău sau orice frază de genul: „Te ador”, „Te iubesc”, „Mereu a ta, …”.

7. Surprize plăcute întreaga zi de Sfântul Valentin. Lasă-i mesaje şi bileţele oriunde crezi că i-ar fi plăcut să le găsească. Scrie-i un mesaj incitant dis-de-dimineaţă pe oglinda din baie cu rujul tău roşu, pune-i bileţele cu mesaje provocatoare sub farfuria lui de la masă, în buzunarul de la sacou, în servietă sau chiar portmoneu. Îl vei intriga pentru toată ziua și se va grăbi să ajungă cât mai repede la tine.

8. Cină romantică cu after-party. Dacă nu prea ai chef să găteşti, atunci ocupă-te de „desertul” cinei. Propune-i să gătiţi împreună o cină romantică, să o petreceţi, să strângeţi masa tot împreună, iar desertul oferă-i-l într-un mod cât mai spectaculos: frişcă, ciocolată sau miere… direct de pe tine.

9. Lasă-l fără cuvinte. Poți găsi în magazine o varietate mare de lenjerie intimă sau costume erotice. Optează pentru o variantă în care nu te-a mai văzut, fie un corset, o bustieră, un costum Teddy, baby-doll sau niște accesorii din vinil ori piele. Apropie-te de el acoperită doar de un trenci (eventual, blană, pentru cine are gustul decadenței) şi lasă-l să descopere surpriza. Sau oferă-i un dans „ca- n filme”.

10. Cel mai scump cadou eşti Tu. Iubeşte-l şi vei fi iubită!

În cazul în care el nu ştie ce cadou să-ţi ofere, mai bine spune-i ce vrei, decât să te trezești dezamăgită, cu ceva ce nu-ți place. Dacă nu poţi sau nu vrei să-i spui direct, scrie o listă a lucrurilor care pot să te facă fericită şi intituleaz-o exact aşa cum am menţionat. Enumeră vreo 20 de lucruri pe care ţi le-ai dorit (desigur, în limita posibilităţilor) şi înmânează-i-o personal sau las-o la vedere (lângă calculator, pe perete sau în agenda lui). Din 20 de lucruri, cel puţin unul ţi-l va dărui, iar tu îţi vei atinge scopul.

Sursa: ea.md


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Ce e bine să dai de pomană de Sfinții Constantin și Elena, sărbătoriți în 21 mai: Tradiții și obiceiuri

Publicat

în

Creștinii ortodocși îi sărbătoresc pe 21 mai pe Sfântul Împărat Constantin cel Mare și pe mama să, Elena, cunoscuți drept cei care au dat libertate creștinismului.

Datorită sfinților Constantin și Elena, creștinismul a devenit religie interzisă, jertfele sângeroase au fost interzise, iar duminica a devenit zi de odihnă în Imperiul Roman.

Tradiţii şi obiceiuri în ziua sfinţilor Constantin şi Elena

În România există o serie de obiceiuri şi superstiții în această zi. Din bătrâni se spune că aceia care vor munci pământul în această zi vor avea parte de o invazie a păsărilor dăunătoare.

În această zi nu se lucrează ogoarele, nu se dă cu sapa, nu se plivesc ierburile. Mai mult, în alte zone se spune că aceasta este ziua în care păsările îşi învaţă puii să zboare.

În calendarul popular, sărbătoarea Sf. Constantin și Elena este o sărbătoare a păsărilor de pădure, numită Constantin Graur sau Constantinul Puilor. În această zi, era interzis să se muncească, iar prin odihna de la muncile câmpului, se credea că recoltele nu vor fi mâncate de păsări. Ziua de Constantinul Puilor era ultima zi în care se mai semănau porumbul, ovăzul şi meiul.

În popor se spune că tot ce se seamănă după această zi se usucă. Este ziua în care păstorii hotărăsc cine va fi baci, unde se vor face stânele şi pe cine vor angaja să le păzească pe timpul păşunatului. Se măsoară şi se înseamnă pe răboj laptele de la oile fiecăruia.

De Sfinții Constantin și Elena femeile dau cu tămâie și stropesc cu aghiasmă pentru a alunga duhurile rele și necurate.

Pentru sănătate și bunăstare, în ziua praznicului, unul dintre membrii familiei este bine să ducă la biserică trei bujori îmbobociți, flori de lămâiță, dulciuri făcute în casă și pâine.

Conform tradiției, pentru persoanele care au plecat dintre noi, se face pomană. Acest lucru se face de mult și se va mai face mult timp de acum încolo. Pomana. nu este atât de simplu de făcut, precum pare la prima vedere. Cei care vor să dea de pomană pentru cei plecați dintre noi, trebui să respecte niște reguli foarte bine stabilite. Pomana se face în memoria celor morți și pentru sufletele lor și constă într-un act de milostenie, care se face pentru a oferi un ajutor celor vii. De obicei, pomana este efectuată de către rude, care pomenesc memoria celor trecuți în neființă.

În funcție de posibilitățile și de dragostea celor care fac pomenirea, de sărbătoarea Sfinților Constantin și Elena se pot da de pomană lucruri diverse. Cel mai adesea se împart vase cu mâncare pentru cei apropiați, sau pentru persoanele nevoiașe. Pe lângă acestea, credincioșii ortodocși ale căror rude au murit, plătesc la biserică pomelnice care urmează a fi citite în timpul slujbei Sfintei Liturghii.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Aproape 7 mii de elevi și cadre didactice din Alba implicați în activități în cadrul evenimentului național ,,Săptămâna Școala în Siguranță”

Publicat

în

Aproape 7 mii de elevi și cadre didactice din Alba implicați în activități în cadrul evenimentului național ,,Săptămâna Școala în Siguranță”

În perioada 14 – 17 mai, polițiștii Biroului Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Alba, alături de polițiști de la subunitățile inspectoratului, au intensificat activitățile informativ-preventive, în scopul creșterii siguranței în unitățile de învățământ din județ.

Polițiștii au ajuns, în cele 4 zile, în 138 de unități de învățământ din județ și au interacționat cu peste 6.800 de elevi și cadre didactice, care au fost informați cu privire la efectele negative ale consumului de droguri, modul în care acestea afectează sănătatea fizică și psihică, consecințele legale ale consumului și traficului de droguri precum și cu privire la răspunderea penală a minorilor.

De asemenea, elevii au învățat cum să recunoască și să reacționeze în situații de bullying, cyberbullying și despre cum să prevină implicarea sau victimizarea prin fapte cu violență, despre efectele, cauzele și impactul fenomenului de violență asupra victimelor și comunității dar și cum să identifice semnele traficului de persoane, care sunt măsurile de precauție ce trebuie adoptate, precum și despre importanța protejării intimității și a vieții private.

În activitățile desfășurate, alături de polițiștii Biroului Siguranță Școlară au fost implicați specialiști din cadrul Centrului Regional de Prevenire  Evaluare și Consiliere Antidrog Alba, de la Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Alba Iulia și alți parteneri instituționali.

Activitățile au fost organizate în cadrul evenimentului național ,,Săptămâna Școala în Siguranță”, proiect inițiat de Direcția Siguranță Școlară din cadrul Poliției Române, menit să conștientizeze elevii cu privire la necesitatea adoptării unui comportament pozitiv pe tema prevenirii violenței în mediul școlar și pentru asigurarea unui climat educațional optim.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Sistem inteligent de distribuție a gazului în curând în comuna Cergău

Publicat

în

În curând în comuna Cergău, sistem inteligent de distribuție a gazului

Locuitorii comunei Cergău vor beneficia de un sistem inteligent de distribuție a gazului, gratuit, printr-un proiect implementat în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”.

În data de 14 mai Primăria Comunei Cergău a publicat în Monitorul Oficial al României – partea a șasea, anunțul de participare la licitația privind concesionarea, operarea precum și execuția lucrărilor de înființare și sistemului inteligent de distribuție a gazului în cele trei sate aparținătoare comunei Cergău. Valoarea investiției este de 21,4 milioane de lei, din care finanțare de la bugetul de stat 20,4 milioane de lei și 950 de mii de lei din bugetul local al comunei Cergău.

Lungimea rețelei de gaz este de 24 de kilometri și va avea un număr de 600 de branșamente. Branșamentul fiecărei gospodării va fi gratuit, iar instalația interioară va fi suportată de către beneficiar.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba