Zsolt Calman, ITM Alba, la Unirea FM: 6 accidente de muncă mortale, în județul Alba, în primele 10 luni

Adăugat la Știri

6 accidente de muncă mortale au fost înregistrate în județul Alba, în primele 10 luni din acest an.

”Cumva, aceste accidente de muncă sunt legate de fenomenul muncii la negru, având în vedere faptul că în cazul în care nu se încheie un contract de muncă, nu se efectuează nici instructajul  pentru protecția muncii iar salariatul este expus riscurilor”,  a declarat la Unirea FM inspectorul șef adjunct al Inspectoratului Teritorial de Muncă Alba, Zsolt Calman.

Dintre cele 6 accidente mortale, 4 au fost accidente în care victimele erau angajate ale unor firme cu sediul în județul Alba iar în alte două cazuri, victimele erau angajate ale unor societăți din Giurgiu și București. Numărul accidentelor a fost însă unul mult mai mare.

Citește și Inspectorul șef adjunct ITM Alba, Zsolt Calman, la Unirea FM: Angajatorii au obligația de a încadra în câmpul muncii și persoane cu handicap

Inspectorul șef adjunct al ITM Alba, Zsolt Calman: ”6 accidente au devenit cu invaliditate în acest an, urmare a unor accidente produse în anul 2016. Au fost și două accidente de muncă colective, un accident cu 8 victime, toate cu incapacitate temporară de muncă și un accident cu 4 victime, toate cu incapacitate temporară de muncă. Accidentele colective sunt accidente rutiere. Am avut parte și de un incident periculos, adică fără victime, care a provocat doar distrugeri materiale”.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii