„Ziua Uşilor Deschise”, la Tribunalul Alba şi Judecătoria Alba Iulia

Adăugat la Știri

saladejudecataTribunalul Alba şi Judecătoria Alba Iulia au organizat marţi 25 octombrie 2016 la sediul din Alba Iulia „Ziua Uşilor Deschise”.

Cu această ocazie albaiulienii au putut să afle mai multe informaţii despre funcţionarea sistemului judiciar, în special date concrete despre circuitul unui dosar şi etapele procesuale ce se parcurg până la soluţionarea unei cauze, reguli de conduită în instanţă, cariera juridică, condiţiile în care lucrează judecătorii şi personalul auxiliar, ori alte aspecte relevante privind actul de justiţie.

Citește și Judecătorii din Alba au fost ”îngropați” de dosare și anul trecut!

Agenda manifestării a cuprins și vizitarea compartimentelor din cadrul instanţelor, în special cele destinate relaţiei cu publicul, vizualizarea modului în care funcţionează programul informatizat ECRIS, prezentarea modalităţilor în care se pot obţine informaţii de pe Portalul instanţelor şi Info-chioşc, prezentarea unor date statistice relevante din activitatea celor două instanţe precum şi distribuirea de broşuri informative participanţilor la manifestare. Pe 25 octombrie, în întreaga Europă este sărbătorită Ziua Europeană a Justiţiei Civile.

 

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii