Ziua Persoanelor Vârstnice va fi sărbătorită la ”Casa celor 100 de suflete” din Alba Iulia pe 3 octombrie

Adăugat la Știri

camin-batrani-1Asistații de la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Alba Iulia vor sărbători Ziua Persoanelor Vârstnice la începutul lunii viitoare.

Directorul instituției, Corina Bedelean,  spune că în acest an sărbătoarea va fi organizată în 3 octombrie, și nu pe 1 octombrie când se sărbătorește această zi, pentru că pică într-o zi de sâmbăta. Pentru cele 97 de persoane găzduite de cămin a fost gândit un program artistic ce va fi susținut , cel mai probabil, de soliști de la Liceul de arte Regina Maria din Alba Iulia dar și nelipsitul tort aniversar. Exista și un proiect de hotărâre ce va fi supus dezbaterii consilierilor locali din Alba Iulia, care se vor întâlni pe 30 septembrie, proiect prin care se solicită fonduri pentru achiziționarea unor mici cadouri ce vor fi oferite vârstnicilor de la Căminul pentru Persoane Vârstnice.

Citește și Populația României, îmbătrânită și bolnavă, conform statisticilor europene

Corina Bedelean spune că la instituția de ocrotire sosesc săptămânal solicitări din partea celor care nu se mai pot susține singuri și că la ora actuală sunt în desfășurare anchetele sociale necesare pentru soluționarea cererilor. Căminul pentru Persoane Vârstnice Alba Iulia poate adăposti cel mult 100 de pensionari.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii