Ziua Educației, 5 octombrie, Ziua Centrelor Europe Direct : Acțiuni și la Alba Iulia

Adăugat la Știri

europe-directAgenţia pentru Dezvoltare Regională Centru, prin Centrul de Informare Europe Direct Regiunea Centru va organiza în trei județe din Regiunea Centru, o serie de evenimente care să reflecte necesitatea cunoașterii și beneficiile educației.

 Prin muzică, culoare și artă, elevii și profesorii îndrumători de la Liceele de Artă din municipiile Alba Iulia, Târgu Mureș și Sibiu, vor susține o serie de concerte de cameră, momente de actorie și vor executa picturi și desene, care vor atrage atenția asupra importanței unei educații de calitate și legătura artei cu oamenii. Evenimentele realizate prin Centrul Europe Direct Regiunea Centru din cadrul ADR Centru, vor fi susținute în locații care oferă publicului posibilitatea de a vedea un alt gen de ”lecție deschisă” și o poartă culturală către învățământul de calitate, în spații unde tinerii se pot bucura de audiență, de prezența părinților, a colegilor și a concetățenilor. La Alba Iulia, evenimentul va avea loc miercuri, 5 octombrie, în incinta Alba Mall, de la ora 11.00.

Timp de două ore, grupurile de elevi din cele trei licee vor încerca să ne arate tuturor ceea ce au învățat și dobândit pe parcursul anilor de școală, cum educația ne diferențiază și ne dă o șansă în plus, ne ajută să ne dezvoltăm, să ne facem prieteni și să cucerim lumea din jurul nostru. Pe lângă bucuria oferită de momentele artistice, cetățenii prezenți vor primi materiale informative și promoționale din partea organizatorilor. Evenimentele se desfășoară sub denumirea ”Educația oferă șanse – Ziua Centrelor Europe Direct”.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii