Zeci de oameni au protestat la sucursala CEC Bank din Zlatna, după ce două foste angajate le-ar fi furat bani din conturi

Adăugat la Știri

CECZeci de oameni s-au adunat, vineri, în fața sediului sucursalei CEC Bank din Zlatna pentru a-și verifica conturile, pentru a-și retrage banii sau pentru a protesta pentru că ar fi fost păgubiți de două foste angajate ale băncii care ar fi furat bani din conturi.

Primii oameni s-au adunat în fața sucursalei bancare din Zlatna în cursul dimineții, ulterior numărul acestora crescând, toți fiind clienți ai băncii care au deschise conturi de economii, scrie News.ro

Unii dintre clienți au vrut doar să solicite extrase de cont pentru a-și verifica conturile, alții au dorit să își retragă sumele de bani economisite, însă cei mai mulți au dorit să ceară explicații și să protesteze deoarece le-ar fi dispărut sume de bani din conturi. Unul dintre păgubiți susține că din cont i-ar fi dispărut aproximativ 80.000 de euro, bani pe care i-ar fi economisit lucrând în străinătate.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Alba, Luminița Prodan, a declarat că Poliția Zlatna a primit, joi și vineri, câteva zeci de plângeri de la cetățeni din oraș care reclamă faptul că le-ar fi fost sustrase diferite sume de bani din conturile pe care le aveau deschise la CEC Bank. ”Colegii noștri desfășoară cercetări în acest caz fiind suspectate două persoane, foste angajate ale unei unități bancare din Zlatna. Au fost primite numeroase plângeri de la cetățeni care reclamă dispariția unor sume de bani din conturi și, având în vedere complexitatea cazului, cel mai probabil dosarul va fi preluat de Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Alba”, a mai spus Luminița Prodan.

Două femei foste angajate ale unei sucursale bancare din orașul Zlatna sunt cercetate de polițiști pentru delapidare și furt după ce ar fi scos sume importante de bani din conturile unor clienți.

Surse judiciare au declarat că cele două femei, care sunt surori, au fost angajate ale sucursalei CEC Bank din Zlatna și ar fi păgubit zeci sau chiar sute de clienți ai băncii, cărora le-ar fi retras ilegal diferite sume de bani din conturi. După câteva sesizări, cele două angajate au fost concediate, iar banca a deschis o anchetă internă.

Reprezentanții CEC Bank au anunțat, joi, că la nivelul sucursalei din Zlatna a băncii derulează o anchetă internă și oferă tot sprijinul autorităților în acest caz, precizând că activitatea curentă a sucursalei se va desfășura normal.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii