Workshop, la Alba Iulia, în cadrul Proiectul SIMPLA

Adăugat la Știri

”Simpla, Energia și mobilitatea planificate împreună” este un proiect ce vine in ajutorul autoritatilor locale de a planifica, implementa si finanța politici energetice durabile.

De asemenea, prin acest proiect se vor organiza workshop-uri si seminarii  pe tema integrarii inteligente intre cele doua instrumente de planificare locala, Planurile de Actiune pentru Energie Durabila si Planurile de Mobilitate Urbana Durabila. Prin acest proiect s-a creat o punte intre organizatii de cercetare din 6 tari europene, autoritati publice locale si agentii regionale de energie. Prin Proiectul Simpla, se vor organiza in lunile mai si iunie, cursuri pentru functionarii publici in domeniul dezvoltarii multisectoriale integrate in ceea ce priveste energia, transportul, mobilitatea si urbanismul la nivelul comunitatilor locale.  In acest sens se va elabora ghidul Simpla, un observator on line si 30 de planuri integrate pentru pregatirea personalului. Proiectul este adresat oraselor cu o populatie cuprinse intre 50 de mii si 350 de mii de locuitori. Agenția Locală a Energiei Alba şi Consiliul Judeţean Alba, sunt partenerii români al proiectului SIMPLA.

Citește și Grăbeşte-te să-ţi faci casă! Peste cinci ani nu vei mai avea voie să construieşti decât case cu consum de energie aproape zero

 Tiberiu Toma, din cadrul Agenției Locale a Energiei Alba: ”Cu SIMPLA suntem implicați cu Consiliul Județean Alba, ca partener național al proiectului, este un proiect foarte mare, la nivel european, sunt multe regiuni implicate. Este vorba despre un training ce se va desfășura, în curând, la Alba Iulia, un trening destinat autorităților locale care trebuie să integreze în planurile lor, în planurile de mobilitate și de energie durabile, trebuie să armonizeze acțiunile în cele două planuri. Acest training îi ajută în planificarea acelei activități de armonizare și după aceea și implementarea acțiunilor din acel plan de armonizare.”

Florin Andronescu, directorul Agenției Locale a Energiei Alba : ”Proiectul Simpla este un proiect european câștigat de Agenția Locala a Energiei Alba și se referă la un domeniu important în zilele noastre : realizarea unor planuri integrate de dezvoltare durabilă în domenii de interes cum sunt energia dar și mobilitatea urbană. Proiectul durează trei ani. Practic, prin acest proiect se realizează o metodologie de sprijin a autorităților locale în realizarea acelor planuri integrate pe energie și mobilitate. La finalul proiectului, cinci autorități publice din România vor avea asemenea planuri integrate.”

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii