Weekend-ul vine cu vreme instabilă, ploi, descărcări electrice şi vânt

Adăugat la Știri

Meteorologii anunţă că vremea va deveni în general instabilă. Sunt aşteptate averse, descărcări electrice si intensificări de scurtă durată ale vântului, posibil cu aspect de vijelie. Începutul săptămânii viitoare vine cu valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru a doua decadă a lunii mai în cea mai mare parte a tării. 

Vineri, vremea va deveni în general instabilă în jumătatea de nord-vest a teritoriului si în zona montană, unde vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice si intensificări de scurtă durată ale vântului, posibil cu aspect de vijelie. Izolat vor fi căderi de grindină, iar cantitătile de apă vor depăsi 15…20 l/mp. În restul tării, cerul va fi temporar noros si doar pe arii restrânse vor fi ploi de scurtă durată si descărcări electrice, îndeosebi după-amiaza. Valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale, cu maxime cuprinse între 16 grade pe litoral si 27 de grade in Banat. Dimineata si noaptea, izolat vor mai fi conditii de ceată.

Sâmbătă, vremea va fi în general instabilă. Temporar înnorările vor fi accentuate si se vor semnala averse, însotite de descărcări electrice, la început în regiunile intracarpatice, unde si valorile termice vor marca o scădere, apoi din orele amiezii si în restul teritoriului. Ploile vor avea si caracter torential, local se vor cumula cantităti de apă însemnate si vor fi căderi de grindină. Vântul va avea intensificări în majoritatea zonelor, îndeosebi în timpul ploilor si izolat va putea lua aspect de vijelie. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 17 si 27 de grade. (16 grade in Maramures si 28…29 de grade in sud si sud-est).

Citește și Codurile meteo, explicate. Diferenţa dintre roşu, portocaliu şi galben

Duminică, vremea va fi usor instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare îndeosebi în cursul zilei când, local în centrul, sudul tării si la munte si izolat în rest, se vor semnala averse si descărcări electrice. Izolat vor mai fi conditii de grindină. Vântul va avea intensificări, mai ales ziua, la munte, în regiunile estice si sud-vestice si izolat în rest. Temperaturile maxime, în scădere fată de ziua precedentă în estul si sud-estul tării, vor fi cuprinse între 16…17 grade în nordul Modovei si 26…27 de grade în Oltenia si sudul Munteniei. Dimineata, în zonele joase vor fi conditii de ceată.

Luni, valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru a doua decadă a lunii mai în cea mai mare parte a tării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare si pe arii restrânse vor fi ploi de scurtă durată, ziua îndeosebi la munte, iar noaptea cu precădere în vest si nord-vest. Vântul va sufla slab si moderat, cu unele intensificări în regiunile estice si pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 16 grade in nordul Moldovei si 24 de grade in sud-vest si sud.

Prognoza meteo pentru marți, miercuri, joi: Temperaturile vor fi în scădere, astfel că vremea va deveni mai rece decât în mod normal în această perioadă a anului, cu precădere în regiunile estice si sudice. Probabilitatea de precipitatii va fi mai ridicată la începutul intervalului în jumătatea vestică a tării, apoi în est si sud-est, scrie romaniatv.net.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii