Vremea va deveni deosebit de rece, în week-end: Ploi se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare

Adăugat la Știri

NORI - BACAUMeteorologii anunţă că vremea va fi în general închisă, cu precipitaţii în toată ţara. În weekend, ziua vor fi ploi pe arii extinse şi local însemnate cantitativ, iar noaptea în vest, în centru şi în nord, ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare. De săptămâna viitoare, vremea va deveni în general frumoasă, dar se va menţine deosebit de rece, cu precădere dimineata si noaptea.

VINERI, pe parcursul zilei, valorile termice, în creştere uşoară faţă de intervalul precedent, se vor situa în jurul celor normale în a doua decadă a lunii noiembrie; cerul va fi variabil spre parţial noros; în primele ore izolat va fi ceaţă; în sud-est vor fi posibile ploi slabe sau burniţă, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 grade in estul Transilvaniei şi 14 grade in sudul Banatului si vestul Olteniei. Începând de seara, însă, aria de nebulozitate se va extinde şi va cuprinde toată ţara; va ploua pe arii extinse în vest şi în sud-vest, unde se vor cumula în medie 10…15 l/mp, apoi local şi în restul teritoriului. În Munţii Banatului şi în Carpaţii Meridionali vor predomina ninsorile. Vântul se va intensifica în vest, în sud şi în centru, iar viteze mai mari, izolat de peste 60 km/h, vor fi în sudul Banatului şi la munte.

PROGNOZA METEO SAMBATA

Vremea va fi în general închisă, cu precipitaţii în toată ţara. Ziua vor fi ploi pe arii extinse şi local însemnate cantitativ, iar noaptea în vest, în centru şi în nord, ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare. În cursul după-amiezii, în regiunile sud-estice, se vor semnala descărcări electrice. În zona de munte va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă. Vântul va avea intensificări în toate regiunile, cu viteze ce vor depăşi la rafală 60 km/h, iar la munte va sufla tare, viscolind ninsoarea. Temperaturile maxime se vor încadra între 2…3 grade în nordul extrem al Moldovei şi 16…17 grade în sudul Munteniei şi al Dobrogei.

Citește și Meteorologii europeni avertizează: Iarna 2016-2017 va fi cea mai friguroasă din ultimul secol

PROGNOZA METEO DUMINICA

Vremea va deveni deosebit de rece în majoritatea zonelor. În cursul zilei, cerul va avea înnorări în vestul, centrul şi nordul ţării, unde vor fi precipitaţii mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare, precum şi la munte unde va continua să ningă viscolit. În rest, înnorările vor fi temporare si doar izolat vor fi posibile precipitaţii slabe. Noaptea, cerul va deveni variabil, iar ninsori slabe se vor semnala pe arii restrânse la munte si în nordul Moldovei. Vântul va prezenta intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari în sud, în est si la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 grade in nordul Moldovei si 10 grade pe litoral.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii