Vremea se răceşte: Ninsori şi viscol la munte. Prognoza meteo în Transilvania și la munte, în perioada 22 octombrie-4 noiembrie

Adăugat la Știri

Valul de aer arctic cuprinde întregul teritoriu al României, urmând ca vremea să se răcească destul de mult. Regimul termic anunţat de către meteorologi, pentru intervalul 22 octombrie – 4 noiembrie, va fi unul oscilant, cu temperaturi de primăvară în unele zile, dar şi cu scăderi destul de importante ale acestora mai ales la mijlocul perioadei analizate, când vor apărea şi precipitaţiile, a anunţat ANM. Vor fi ninosri, viscol şi temperaturi de îngheţ la munte. 

La munte
În intervalul 22-25 octombrie vremea se va răci, temperaturile maxime vor fi în scădere de la o medie de 8 grade la 0 grade, iar media minimelor nocturne va scădea de la 1 grad, spre -6 grade. Ulterior, vremea se va încălzi până în data de 28 octombrie, maximele diurne vor crește până la medii în jurul a 12 grade, iar minimele nocturne până spre 5 grade. În cea de a doua săptămână de prognoză, temperatura aerului va fi în scădere ușoară de la o zi la alta, astfel că la sfârșitul intervalului, media maximelor se va situa în jurul a 8 grade, iar a minimelor va fi de 1…2 grade. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai mare în intervalul 22-25 octombrie, precum și în cea de a doua săptămână, mai ales în zilele de 29,30 și 31 octombrie.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii