Vreme schimbătoare în weekend, cu soare şi ploi : Săptămâna viitoare se încălzeşte din nou

Adăugat la Știri

Weekendul se anunţă cu vreme bună în prima parte, pentru ca duminică vremea să se răcească, fiind aşteptate şi ploi. De luni încolo se încălzeşte din nou.

Sâmbătă
Valorile termice se vor situa în jurul normelor climatologice specifice acestei perioade, dar vremea va deveni instabilă ziua în jumătatea de nord a tării, precum si în zonele de deal si de munte, iar noaptea mai ales în est si sud. În aceste regiuni vor fi înnorări temporar accentuate si local vor fi averse, descărcări electrice si intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat vor fi cantităti de apă mai însemnate si conditii de grindină. În restul timpului si al teritoriului, cerul va fi variabil si astfel de fenomene se vor semnala izolat. Temperaturile maxime se vor situa între 20…21 de grade în nord si în depresiuni si 31…32 de grade în sudul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 8 si 18 grade.

Duminică
Vremea va fi în general instabilă si răcoroasă. Cerul va fi variabil în vestul tării, dar va prezenta înnorări temporar accentuate în restul teritoriului si pe arii relativ extinse se vor semnala averse, descărcări electrice si intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat vor fi cantităti de apă mai însemnate. În vestul teritoriului, astfel de fenomene vor fi posibile doar izolat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 20 si 26 de grade, iar cele minime se vor situa între 9 grade în depresiunile din estul Transilvaniei si 19…20 de grade pe litoral.

Citește și Codurile meteo, explicate. Diferenţa dintre roşu, portocaliu şi galben

Luni

Vremea se va ameliora sub aspectul precipitatiilor si se va încălzi fată de ziua precedentă. Cerul va fi variabil, cu înnorări în regiunile sudice, precum si în zonele de deal si de munte, unde, pe arii restrânse, ziua, vor fi ploi de scurtă durată si, posibil, descărcări electrice. Vântul va sufla slab si moderat, cu intensificări în regiunile estice si sud-estice, mai ales în prima parte a intervalului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 21…22 de grade în estul Transilvaniei si 28…29 de grade în vestul si sudul teritoriului, iar cele minime se vor situa, în general, între 8 si 18 grade.

Marți-Joi

Vremea va continua să se încălzească usor si treptat, iar probabilitatea pentru ploi de scurtă durată va fi mai mare în cursul după-amiezilor în zona de munte.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii