Vreme închisă și rece, revin ninsorile: Prognoza meteo pentru întreaga săptămână

Adăugat la Știri

Meteorologii anunţă vreme închisă în următoarele zile. Ninsorile vor predomina în majoritatea regiunilor.

Luni, vremea va fi predominant închisã, cu valori termice uşor sub mediile multianuale specifice acestei date în cea mai mare parte a ţãrii. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între -3 grade în estul Transilvaniei şi 7 grade în Dealurile de Vest, iar cele minime vor fi cuprinse între -13 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 1…2 grade în Banat şi pe litoral. Se vor semnala precipitaţii, în general slabe, la munte, în regiunile sud-vestice, sudice şi izolat în restul teritoriului. Acestea vor fi sub formã de ninsoare în zonele de deal şi de munte, cea mai mare parte a Munteniei, mixte în Oltenia şi pe arii restrânse în Dobrogea şi predominant ploi în Banat şi izolat în Crişana. Izolat se va produce polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, în sudul Banatului şi temporar, mai ales ziua, în sudul şi sud-estul teritoriului.

Marți, vremea va fi închisã şi temporar se vor semnala precipitaţii în jumãtatea de sud-vest a teritoriului şi pe arii mai restrânse în rest. Vor predomina ninsorile la deal, la munte şi în regiunile sudice, iar în Crişana, Banat, Maramureş şi sudul Dobrogei vor fi precipitaţii mixte. Vor fi condiţii de polei. În zona Munţilor Banatului şi a Carpaţilor Meridionali, cantitãţile de apã vor fi mai însemnate. Vântul va avea intensificãri, îndeosebi la munte, precum şi în sud-vestul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 grade în nordul Moldovei şi 7 grade în regiunile nord-vestice, iar cele minime vor fi cuprinse între -8 şi 2 grade.

Miercuri, vremea va fi în general închisã, în special în regiunile extracarpatice. Se vor semnala precipitaţii în vest şi sud-vest şi izolat în restul teritoriului. Acestea vor fi sub formã de ninsoare la munte şi la deal şi mixte în celelalte zone. Vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, în special pe creste, unde va spulbera zãpada şi local, la cote mai reduse, în regiunile sudice, estice şi centrale, cu precãdere în cursul zilei. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 şi 7 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -7 şi 4 grade.

TENDINTA

Joi, vremea se va menţine în general închisã şi se vor semnala precipitaţii local în jumãtatea de sud a ţãrii şi pe arii restrânse în rest. Acestea vor fi sub formã de ninsoare la munte şi în Moldova, predominant ploi în vest şi mixte în celelalte regiuni. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri locale în timpul zilei. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 grad în nordul Moldovei şi estul Transilvaniei şi 8 grade în Dealurile de Vest, iar cele minime vor fi cuprinse între -6 şi 4 grade.

Vineri, sâmbătă și duminică : Vremea va intra într-un proces de rãcire ce se va resimţi mai ales spre sfârşitul intervalului. Local şi temporar se vor semnala precipitaţii, scrie romaniatv.net.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii