Vreme geroasă, ninsori şi vânt puternic: Prognoza meteo pentru următoarele zile

Adăugat la Știri

Meteorologii au actualizate atenţionarea cod galben de ninsori viscolite şi vânt. Începând de luni, de la ora 11, şi până marţi la ora 20, sunt aşteptate intensificări susținute ale vântului însoţite de ninsori viscolite în sud-estul ţării. Meteorologii anunţă că şi în zilele următoare, cerul va avea înnorări și vor fi mai ales ninsori. De joi, vremea se va încălzi în cea mai mare parte a țării, dar dimineața și noaptea va fi ger.Vremea va deveni geroasă în nopțile de marți spre miercuri și miercuri spre joi, îndeosebi în nordul, centrul și nord-estul țării.

Marți, vremea se va ameliora sub aspectul precipitațiilor, dar va fi rece dimineața și noaptea, chiar geroasă spre sfârșitul intervalului în cea mai mare parte a Transilvaniei, Moldovei și izolat în restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -5 și 4 grade, iar cele minime se vor situa între -14 și -4 grade, mai scăzute, spre -20 de grade în depresiunile Carpaților Orientali. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în vestul și sudul țării, unde cu totul izolat va ninge. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sudul Moldovei, estul Munteniei și Dobrogea. Pe arii restrânse va fi ceață, mai ales dimineața și noaptea.

Miercuri, vremea va fi rece, mai ales dimineața și în cursul nopții când local în Transilvania, Moldova și izolat în celelalte regiuni, va fi ger. Temperaturile maxime se vor încadra între -5 și 3 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -13 și -3 grade, mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali, spre -18 grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări la munte, unde doar izolat va ninge slab. Vântul va sufla slab și moderat. Pe arii restrânse va fi ceață, mai ales dimineața și noaptea.

Citește și Semnificația codurilor de culori pentru orice atenționare meteo : Diferenţa dintre roşu, portocaliu şi galben

Joi, vremea se va încălzi în cea mai mare parte a țării, dar dimineața și noaptea va fi ger, pe arii restrânse, mai ales în depresiuni. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -2 și 7 grade, iar cele minime se vor încadra între -10 și 1 grad, ușor mai scăzută în estul Transilvaniei. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Pe arii restrânse va fi ceață, mai ales dimineața și noaptea.

Prognoza meteo de vineri până duminică: Vremea va continua să se încălzească ușor. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi redusă.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii