Vreme caniculară marți, de miercuri temperaturile scad simţitor: Prognoza meteo pentru zilele următoare

Adăugat la Știri

Vremea se menţine caniculară marţi. Temperaturile maxime se vor încadra între 31 și 38 de grade, mai scăzute pe litoral, unde se vor situa între 27 și 30 de grade. De miercuri, vremea se va răci, mai accentuat în Banat, în Crișana și în Maramureș, dar se va menține călduroasă în restul teritoriului, izolat caniculară în Oltenia și în Muntenia.

Miercuri: Vremea se va răci, mai accentuat în Banat, în Crișana și în Maramureș, dar se va menține călduroasă în restul teritoriului, izolat caniculară în Oltenia și în Muntenia. În regiunile vestice, nordice, centrale, la deal și la munte gradul de instabilitate atmosferică va fi în creștere treptată și se va manifesta prin perioade cu înnorări accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități importante de apă, iar pe suprafețe mici va cădea grindină. În restul teritoriului cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare noaptea când doar pe arii restrânse vor fi astfel de manifestări. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 de grade în vest și 35 de grade în sud, iar cele minime între 11 și 22 de grade, cu cele mai ridicate valori pe litoral, potrivit romaniatv.net.

Joi: Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în zonele de deal și de munte, precum și în regiunile centrale și de nord-est, iar după-amiaza și noaptea, local și în sud și în sud-est. În aceste zone vor fi perioade cu înnorări, averse și descărcări electrice. Izolat, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi mai insemnate și vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări ziua în regiunile estice și de scurtă durată în timpul ploilor. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar probabilitatea pentru astfel de fenomene va fi redusă. Temperaturile maxime, în scădere față de ziua anterioară și în regiunile extracarpatice, se vor încadra între 21 și 31 de grade, iar cele minime între 11 și 21 de grade, ușor mai mici în depresiuni.

Vineri: Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, averse și descărcări electrice, pe parcursul zilei, local în zona montană, în regiunile sudice și izolat în centru. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în estul teritoriului și la munte. Valorile termice vor continua să scadă ușor în sudul și în sud-estul țării și astfel, maximele se vor încadra între 20 și 29 de grade, iar minimele vor fi cuprinse între 10 și 20 de grade, ușor mai scăzute în depresiuni.

Tendința evoluției vremii pentru intervalul 17.08 – 20.08.2019: Valorile termice vor crește treptat de la o zi la alta, iar probabilitatea de apariție a manifestărilor specifice instabilității atmosferice va fi redusă. La Bucureşti, vremea se va încălzi, iar probabilitatea de apariție a ploilor va fi foarte redusă, scrie romaniatv.net.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii