Vreme caldă și ploi ușoare: Prognoza meteo pentru week-end

Adăugat la Știri

Vremea va fi în continuare apropiată de normal din punct de vedere termic. Cerul va avea înnorări și temporar se vor semnala precipitații slabe în anumite zone.

Vineri: Vremea va fi în continuare apropiată de normal din punct de vedere termic. Cerul va avea înnorări și temporar se vor semnala precipitații slabe în regiunile intracarpatice și în zona montană, iar pe arii restrânse, în special în prima parte a zilei și în cele sud-estice. Acestea vor fi sub formă de ploaie în zonele joase de relief și mixte la munte. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte și în vest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 6 și 15 grade, iar cele minime se vor situa, în general, între -3 și 5 grade.

Sâmbătă: Vremea se va încălzi, devenind caldă pentru această dată în regiunile sudice și estice. Cerul va avea înnorări temporar accentuate în jumătatea nordică a țării, unde va ploua local, iar în rest va fi variabil și ploile se vor semnala pe arii restrânse. La munte precipitațiile vor fi mixte. Vântul va avea intensificări la munte și, la cote mai reduse, în celelalte regiuni. Temperaturile maxime se vor situa între 6 și 16 grade, ușor mai ridicate, spre 18…19 grade, în Lunca Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse între -2 și 8 grade. Noaptea, izolat, vor fi condiții de ceață.

Duminică: Vremea va continua să se încălzească, devenind deosebit de caldă pentru această dată în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice și vestice. Cerul va fi variabil și doar cu totul izolat vor fi condiții de precipitații slabe, mai ales la munte. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte și, trecător, în vest și sud-est. Temperaturile maxime se vor situa între 10 și 22 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 0 și 10 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei, spre -4 grade. Izolat, dimineața și noaptea, vor fi condiții de ceață.

Tendința evoluției vremii pentru intervalul 18.03.2019 ORA 08 – 21.03.2019 ORA 08: Vremea se va menține caldă în primele două zile, apoi se va răci. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată în vestul, centrul și nordul țării, iar spre sfârșitul intervalului în sud și sud-est, scrie romaniatv.net.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii