Vreme caldă la început de săptămână, apoi temperaturile încep să scadă și va ploua: Prognoza meteo pentru perioada 16-22 aprilie

Adăugat la Știri

La începutul săptămânii, vremea se menţine caldă pentru această dată. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 și 26 de grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în jumătatea de vest a țării, precum și în zona de munte, unde doar pe arii restrânse vor fi ploi slabe, de scurtă durată. Şi bucureştenii se vor bucura de vreme frumoasă luni, când mercurul din termometre va urca până la 20 de grade. De la jumătatea săptămânii, temperaturile încep să scadă şi va ploua.

Luni, vremea va fi caldă pentru această dată, chiar deosebit de caldă în regiunile intracarpatice și se va menține în general frumoasă. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 și 26 de grade, mai coborâte în zona litoralului, unde se vor situa între 10 și 14 grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 2 și 12 grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în jumătatea de vest a țării, precum și în zona de munte, unde doar pe arii restrânse vor fi ploi slabe, de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări îndeosebi ziua, mai ales în sudul Banatului, în Moldova și la munte. Dimineața și noaptea, în special în sud-estul țării, izolat va fi ceață.

Marți, vremea va fi caldă pentru această dată în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil în regiunile sud-estice și estice, unde numai izolat vor fi condiții să plouă slab, dar va prezenta înnorări temporar accentuate în restul teritoriului, unde local, mai ales după-amiaza și noaptea, vor fi ploi de scurtă durată, descărcări electrice și intensificări ale vântului, iar izolat cantitățile de apă pot fi mai însemnate. Temperaturile maxime se vor încadra între 12…15 grade pe litoral și 26 de grade în nord-vest și centru, iar cele minime vor fi cuprinse între 4 și 13 grade. În zonele joase, îndeosebi din sud-est, dimineața și noaptea, izolat va fi ceață.

Citește și Semnificația codurilor de culori pentru orice atenționare meteo : Diferenţa dintre roşu, portocaliu şi galben

Miercuri, vremea va deveni apropiată de normal din punct de vedere termic în regiunile estice și centrale, dar se va menține caldă în restul teritoriului. Cerul va fi variabil în nord-vestul și sud-estul extrem al țării, unde numai izolat vor fi posibile ploi slabe, dar va prezenta înnorări temporar accentuate în restul teritoriului și local se vor semnala averse, trecător însoțite de descărcări electrice, iar pe arii restrânse cantitățile de apă vor fi mai însemnate. Vântul se va intensifica temporar în majoritatea regiunilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 13 și 22 de grade, iar cele minime se vor situa între 2 și 11 grade. În zonele joase, izolat, vor fi condiții de ceață.

Joi, cerul va fi variabil, iar local în regiunile extracarpatice și izolat în restul teritoriului vor fi ploi slabe, de scurtă durată și, posibil, descărcări electrice. Pe crestele montane înalte, îndeosebi noaptea, vor fi posibile precipitații mixte. Vântul se va intensifica temporar, cu precădere în regiunile estice și la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 16 și 21 de grade, iar cele minime se vor situa între 2 și 10 grade.

De vineri, valorile termice se vor menține în jurul normelor perioadei. Trecător va ploua slab, mai ales în estul și sudul țării, precum și la munte.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii