Vin trei luni caniculare şi cu furtuni: Prognoza meteo pentru vara lui 2018

Adăugat la Știri

Specialiştii de la Administraţia Naţională de Meteorologie au emis prognoza meteo pentru următoarele trei luni, fiind aşteptată o vară secetoasă, caniculară şi cu furtuni.

„Sunt aşteptate valori ale temperaturiilor de peste 35 de grade Celsius în toate lunile de vară, având astfel un regim al valorilor peste normal, ceea ce indica şi instalarea caniculei pentru perioade îndelungate. Pentru lunile următoarele semnalele arată că seceta se va instala îndeseobi în regiunile în care temperaturile vor fi mai ridicate, respectiv sud, sud-est şi est ale teritoriului ţării. De asemenea, estimările ne indică faptul că precipitaţiile pe parcursul verii vor avea un caracter de ploi torenţiale, cantităţi de apă ridicate într-un intervaol foarte scurt”, a declarat directorul ANM, Florinela Georgescu, pentru România TV.

PROGNOZA METEO IUNIE : Temperatura medie lunară a aerului va avea valori apropiate de norma climatologică în regiunile nordice și centrale și mai ridicate în restul teritoriului. Precipitațiile totale lunare vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării.

PROGNOZA METEO IULIE : Temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate decât normal, îndeosebi în regiunile sudice, sud-estice și vestice. Cantitățile totale lunare de precipitații se vor situa sub mediile climatologice în toate regiunile, deficitul cel mai pronunțat fiind de așteptat în sud-est și sud.

PROGNOZA METEO AUGUST : Temperaturile medii vor continua să se situeze peste norma climatologică, în cea mai mare parte a țării. Precipitațiile totale lunare vor fi deficitare în toate regiunile.

Citește și Semnificația codurilor de culori pentru orice atenționare meteo : Diferenţa dintre roşu, portocaliu şi galben

Această vară va fi una cu fenomene extreme. În ultimii ani, există o tendință ca anotimpul cald să se extindă până la jumătatea lunii septembrie, așa cum primăvara, în aprilie, pot apărea fie temperaturi și vreme de vară, fie viscol și ninsori.

Sursa:romaniatv.net

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii