VIDEO: „Ștafeta Veteranilor” a ajuns în Cetatea Alba Carolina. Militari și voluntari de la Colegiul Naţional Militar ,,Mihai Viteazul” au alergat în semn de preţuire şi respect pentru pentru toţi veteranii României

Adăugat la Eveniment, Știri

În semn de preţuire şi respect pentru pentru toţi veteranii României, 35 de voluntari de la Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” au alergat alături de purtătorii „Ştafetei Veteranilor”, pe traseul Colegiul Militar – Cetatea Alba Carolina.

Mişcarea este şi va rămâne mereu alegerea cea mai bună în depăşirea tuturor încercărilor, a solicitărilor şi un mijloc de a le învinge. Cu acelaşi entuziasm şi atitudine de adevăraţi camarzi, elevii colegiului militar albaiulian, s-au implicat, şi în acest an, în acţiuni şi manifestări dedicate Zilei Armatei României.

Ştafeta Veteranilor se desfăşoară în perioada 8-25 octombrie 2018 şi presupune purtarea unei ştafete, reprezentată de către o culoare a drapelului tricolor, pe trei trasee simbolice (albastru, galben și roșu). Alergătorii însoțiți de bicicliști pleacă din Tulcea, Giurgiu şi Timișoara, și se întâlnesc pe 25 octombrie la Carei, ultima localitate eliberată în cel de-al Doilea Război Mondial.

Voluntarii poartă tricoul cauzei Invictus, cauză care sprijină luptătorii răniți în teatrele de operații să participe la Invictus Games, mulți dintre aceștia alegând să facă și fundraising pe paginile personale care pot fi găsite la adresa www.invictusromania.galantom.ro

Duminică, 21octombrie, alergătorii au plecat din Sebeș pe ruta Sebeș-Alba Iulia-Sebeș. Întâmpinare ștafetei a avut loc la Liceu Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, de unde simbolic s-a alergat o tură cu un pluton de elevi. Luni, 22 octombrie, purtătorii ștafetei vor pleca pe ruta Sebeș-Șibot-Orăștie-Simeria-Deva.

Facebook Twitter 

Comentarii