Rămâi conectat

Administrație

VIDEO: 10 kilometri de autostradă, pregătiţi pentru tăiatul panglicii. Deschiderea circulației depinde de constructorul unui lot vecin și de Guvern

Publicat

în

Oficialii de la Drumuri anunţă că încă un lot de 10 kilometri din autostrada Târgu Mureș – Câmpia Turzii se află în faza finală de realizare. Acesta va fi deschis însă circulaţiei doar dacă va fi realizată breteaua de acces pe autostradă de pe un lot vecin şi dacă Guvernul va aproba noul regulament pentru efectuarea recepţiilor de autostrăzi.

Lotul Ungheni – Ogra de pe șantierul Autostrăzii A3, sectorul cuprins între Târgu Mureș și Câmpia Turzii, se află în faza finală de realizare. Pe cei 10 km, constructorul a așternut deja straturile finale de asfalt și lucrează la finisaje, cum ar fi montarea de parapete de siguranța sau marcaje orizontale, spun reprezentanţii Direcţiei de Drumuri şi Poduri Braşov.

Lotul de 10 kilometri este construit de către austriecii de la Strabag şi este al doilea din Autostrada Târgu Mureş – Câmpia Turzii pregătit pentru inaugurare, după lotul Ogra – Iernut (3,6 kilometri), finalizat deja de către nemţii de la Geiger.

Cele două loturi riscă însă să ajungă autostrăzi-muzeu, adică să nu poată fi deschise circulaţiei dacă nu se finalizează şi breteaua de acces de la Nodul Iernut, aflat pe lotul vecin al constructorului italian Astaldi.

 Conform informaţiilor Economica.net, pe lângă breteaua de acces pe autostradă de la Nodul Iernut, se poartă negocieri pentru construirea unui sens giratoriu la capătul bretelei, care va fi util şi unui mare retailer cu depozit în zonă.
Pe lângă finalizarea acestor lucrări de pe lotul italienilor de la Astaldi, este necesară şi aprobarea în Guvern a noului regulament de efectuare a recepţiilor. Acesta permite recepţia unor lucrări din tronsoane de autostradă nefinalizate.

Şi pasionaţii de autostrăzi din cadrul Asociaţiei Pro Infrastructură (API), care au realizat o filmare de la bordul maşinii pe lotul de 10,1 km dintre Ungheni (Aeroport Târgu Mureș) și Ogra, spun că acesta intră în linie dreaptă. Ei adaugă că „este fezabil ca lucrările să fie finalizate substanțial în 2018″.

„Antreprenorul general (Strabag) așterne în aceste zile stratul de uzură pe ultimele porțiuni întârziate. În perioada imediat următoare vom avea marcaje, indicatoare și restul parapetelor de protecție. Sectorul vecin (3,6 km între Ogra și Iernut) executat de Geiger este 100% finalizat și s-a efectuat deja pre-recepția. Din păcate, așa cum am zis încă din 2017 în repetate rânduri, nodul Iernut (aflat pe lotul celor de la Astaldi), care include pasajul DN14A peste A3 și calea ferată, nu va fi gata în 2018. Nici bretelele necesare pentru accesul pe autostradă nu vor fi terminate”, spun reprezentanţii API.

Reprezentanţii API mai spun că noul sens giratoriu de la Iernut ar putea crea o problemă de siguranță rutieră deoarece girația este foarte aproape de trecerea la nivel cu calea ferată.

„Rămâne de văzut dacă Poliția Rutieră va fi de acord și dacă se va considera oportună această descărcare temporară pentru că unii șoferi ghinioniști vor fi nevoiți să stea la barieră 10-15 minute până trece trenul, anulând astfel timpul câștigat și creând o situație periculoasă cu vehicule care staționează pe aliniamentul autostrăzii”, mai spun reprezentanţii API.

Reamintim că anul acesta au mai fost deschişi circulaţiei cei 29 de kilometri ai loturilor 3 şi 4 din Autostrada Sebeş – Turda (A10), Nodul Gilău şi cei 8,7 kilometri ai tronsonului Gilău – Nădăşelu (A3).

Sursa: economica.net


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Administrație

Licitație pentru modernizarea a șase străzi din Sebeș

Publicat

în

Sebeș: Licitație pntru modernizarea a șase străzi

Primăria Municipiului Sebeș a lansat licitația publică pentru modernizarea străzilor Oituz, Doinei, Moților, Cloșca, Alunului și Depozitelor.

Lucrările de modernizare includ partea carosabilă, trotuare pietonale, accese la proprietăți, parcări, spații verzi, amenajarea intersecțiilor și racordurilor cu străzile laterale, asigurarea colectării și evacuării apelor pluviale și lucrări de siguranță rutieră.

Valoarea totală a investițiilor este de circa 16 milioane lei, din care 8,4 milioane lei reprezintă o finanțare nerambursabilă obținută prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, accesat de Primăria Municipiului Sebeș.

„Punerea în practică a lucrărilor va deschide posibilități noi pentru dezvoltarea activităților economice în zonele menționate și va contribui la îmbunătățirea condițiilor de mediu, prin eliminarea surselor de praf și noroi generate de străzile neasfaltate”, a declarat primarul Dorin Nistor.

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Administrație

Regio 2014-2020 în Regiunea Centru: Mai mult de un miliard de euro investiți în aproape 1.200 de proiecte de dezvoltare

Publicat

în

Mai mult de un miliard de euro investiți în aproape 1.200 de proiecte de dezvoltare în Regiunea Centru

Gradul de absorbție al fondurilor europene gestionate de ADR Centru prin POR 2014-2020 va depăși 130%.

În primul trimestru al acestui an se conturează datele finale privind procesul de absorbție a fondurilor europene derulate prin Programul Operațional Regional 2014-2020 în cele șase județe din Regiunea Centru: Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu, având în vedere Instrucțiunile de lucru emise de Autoritatea de Management a Programului din Ministerul Investițiilor și Fondurilor Europene.

Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru, cu sediul la Alba Iulia, a contractat 1.191 cereri de finanțare la nivel regional, din care 862 proiecte s-au finalizat sau se află în etapa verificărilor finale, prin acestea investindu-se în regiune peste 1,065 miliarde euro fonduri nerambursabile, în 7 ani de implementare ai programului. Autoritățile publice locale, mediul de afaceri, ONG-uri și mediul universitar au absorbit aceste fonduri pentru dezvoltare, modernizare sau achiziția de echipamente și dotări, iar proiectele Regio care s-au inaugurat și se inaugurează în continuare devin tot mai numeroase exemple de implicare ale actorilor regionali în dezvoltarea comunităților locale, în sprijinul oferit angajaților și cetățenilor. Aceste proiecte aduc, în același timp, soluții de eficientizare a cheltuielilor bugetare și de protecția a mediului.

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Administrație

Investiții pentru apărarea de inundații la Drâmbar

Publicat

în

La Drâmbar, investiții pentru apărarea de inundații

Primăria Ciugud desfășoară investiții pentru apărarea de inundații în satul Drâmbar. 

Este vorba de o amplă lucrare de captare a apelor pluviale de pe dealuri, astfel încât acestea să nu ajungă în zonele locuite.

”Din păcate, schimbările climatice se resimt tot mai puternic, astfel încât, după cum știți, în ultimii ani, nici comuna noastră nu a fost ferită de inundații produse în urma unor ruperi de nori.
Din acest motiv, an de an, derulăm investiții pentru a preîntâmpina problemele care ar putea fi cauzate de ploile puternice”, au explicat reprezentanții Primăriei Ciugud.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba