Viceprimarul Gabriel Pleșa, la Unirea FM : Vrem să construim o nouă creșă, în zona Schit. Pornim deja demersurile pentru acest obiectiv

Adăugat la Știri

cresaPărinții care au copii mici îi vor putea  înscrie la o noua creșă pe care primăria intenționează să o construiască, anul viitor.

Viceprimarul Gabriel Pleșa a declarat la Unirea FM că cea de-a patra creșă din Alba Iulia va fi construită în zona Schit. Acolo va fi construită o creșă dar și o grădiniță.

”Pentru locuitorii cartierului Cetate, care este principala zonă rezidențială a municipiului Alba Iulia, pe locul de la Schit, zona vechiul ștrand municipal, vom construi o creșă și o grădiniță. O să legăm acest obiectiv cu traseul pentru operatorul de transport public, se vor înmulți autobuzele, microbuzele, în așa fel încât să facilităm părinților să poată să ducă copiii la noile unități de învățământ. Ne dorim să o inaugurăm în 2017. Pornim demersurile  în acest an, va fi un PUD aprobat într-o viitoare ședință de Consiliul Local. Vom da drumul la proiectare, iar pentru anul viitor vom încerca să bugetăm acest obiectiv.”

Citește și În România copiii de până la 3 ani stau acasă cu bunicii sau rudele, creșa este ultima opțiune

Viceprimarul Gabriel Pleșa a precizat că sunt tot mai multe solicitări, majoritatea din partea părinților care locuiesc în cartierul Cetate.

”La ora actuală, mai sunt în jur de 35 de cazuri nerezolvate, dar va mai crește această cerere. Marea majoritate a părinților se bat pe creșa din Cetate.”

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii