Rămâi conectat

Știri

Viceprimarul Gabriel Pleșa, la Unirea FM: Trei zone pentru noi locuri de parcare, la Alba Iulia. 13.000 de locuri de parcare și circa 35.000 de mașini care circulă în oraș

Publicat

în

La ora actuală, în Alba Iulia, sunt undeva la 9500 de parcări rezidențiale și undeva la 3400 de parcări publice. E vorba de circa 13.000 de parcări care trebuie administrate, a declarat la Unirea FM viceprimarul Gabriel Pleșa.

Acesta a precizat că numărul locurilor de parcare ar trebui dublat, în condițiile în care peste 33.000 de proprietari de mașini sunt plătitori de impozit. Viceprimarul Gabriel Pleșa a adăugat că la acestea se adaugă mașinile în leasing sau ale companiilor care au punct de lucru în Alba Iulia. Ne învârtim în jurul a 35 de mii de autoturisme iar, acum, cererea e dublă față de ofertă.

Viceprimarul Gabriel Pleșa: ”Dacă facem o comparație cu plătitorii de taxe și impozite, avem undeva la 32, 33 de mii de mașini în Alba Iulia. Nu mai socotim mașinile de firma, în leasing sau mașinile în tranzit. Mai sunt mașini ale multinaționalelor, care se dau de la București, Cluj sau alt oraș, le plătesc acolo taxele și impozitele dar sunt folosite aici, au punct de lucru la Alba Iulia și sunt folosite pentru distribuție. Ne învârtim undeva în jurul cifrei de 35.000 de autoturisme și mașini medii. Mai sunt camioanele, dar e o altă discuție. Acum, ne învârtim în jurul cifrei de dublă cererea decât oferta. Tot ce încasăm din parcări va merge într-un cont pentru noi locuri de parcare.”

Viceprimarul Gabriel Pleșa a mai declarat la Unirea FM că toate sumele încasare din parcări, de  anul viitor vor merge într-un cont destinat pentru noi locuri de parcare. Autoritățile locale au identificat deja câteva zone în care acestea pot fi construite. E vorba de zona magazinului Unirea, care va deveni un magazin tip Mall, de zona unde este acum cunoscutul bloc G2- Turturica și de zona în care a funcționat fosta piață din Centru, zona Electrica.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Autorizație de construcție pentru indroducerea gazului în comuna Pianu

Publicat

în

Pianu: Autorizație de construcție pentru indroducerea gazului

Autorizația de construcție pentru înființarea unui sistem de distribuție rețele de gaze naturale în localitățile Pianu de Jos, Pianu de Sus și Strungari a fost eliberată.

Anunțul a fost făcut de primarul comunei Pianu, Marin Petruse.

Proiectul „Înființare sistem inteligent de distribuție de gaze naturale în comuna Pianu, județul Alba” și-a găsit recent concesionar, iar pienarii – numărați în prima etapă cu 1.039 de branșamente – sunt acum mult mai aproape de visul lor de decenii: acela de a beneficia și ei, ca aproape toată lumea, de gazul metan.

Proiectul este finanțat prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Edilul Pianului apreciază că introducerea gazului în comună este cea mai importantă realizare din toată cariera sa de primar, de 24 de ani.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Start pentru realizarea unui pod nou peste râul Arieș, la Câmpeni

Publicat

în

Realizarea unui pod nou peste râul Arieș, la Câmpeni: Start al lucrărilor

Au început lucrările la noul pod care va fi amplasat în amonte de Podul Ferdinand din Câmpeni.

Anunțul a fost făcut de primarul orașului Câmpeni, Cristian Dan Pașca.

Proiectul prin intermediul căruia se edifică noul pod este denumit ,,Pod 1 pe strada Izvoarelor, peste Râul Arieș, în orașul Câmpeni”. Termenul de execuție este de 24 de luni de la începerea lucrărilor. Potrivit edilului din Câmpeni, constructorul a estimat că ar putea finaliza lucrarea în jumătate din perioada de execuție.

Realizarea podului nou de la Câmpeni este o investiție de peste 8 milioane de lei, finanțată prin Programul Național de Investiții ,,Anghel Saligny”.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Școala Gimnazială „Lucian Blaga” Ocna Mureș, reabilitată și modernizată

Publicat

în

Reabilitare și modernizare a Școlii Gimnaziale „Lucian Blaga” Ocna Mureș

Miercuri 17 aprilie a avut loc prezentarea publică a rezultatelor proiectului „Reabilitarea și modernizarea infrastructurii educaționale a Școlii Gimnaziale „Lucian Blaga” clasele 0–VIII din orașul Ocna Mureș, Alba”. 
La eveniment – pe lângă o mare parte a celor peste peste 460 elevi și 30 cadre didactice de la această unitate de învățământ – au fost prezenți președintele Consiliului Județean Alba Alba și al Consiliului pentru Dezvoltare Regională Centru, Ion Dumitrel, primarul din Ocna Mureș – Silviu Vințeler, directorul general ADR Centru – Simion Crețu, deputatul Alin Ignat și reprezentanți ai companiilor implicate în proiect, dar și edili locali.
Profesoarele Istina Badu – director și Dorina Baciu – director adjunct, alături de toate cadrele didactice prezente au fost mai mult decât mândre să-și prezinte elevii (îmbrăcați cu frumoase cămăși albe și cu o cravată distinctivă), dar și realizările lor deosebite: nenumărate premii la concursurile și olimpiadele școlare județene și naționale.
Reabilitarea și modernizarea Școlii „Lucian Blaga” din Ocna Mureș a inclus două corpuri de clădire, în suprafață totală construită la sol de 1.311 metri pătrați, dotarea intregii scoli cu mobilier și echipamente didactice, instalarea de dispozitive pentru accesibilitatea persoanelor cu deficiențe locomotorii, dar și pentru suport pedagogic, inclusiv reamenajarea completă a curții, unde a fost creat un teren de sport multifuncțional.
sursa: ADR Centru

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba