Viceprimarul Gabriel Pleșa, la Unirea FM: Noi locuințe sociale în Alba Iulia, abia de anul viitor. Lista de așteptare crește

Adăugat la Știri

Cererea de locuințe sociale este într-o continuă creștere la Alba Iulia, după ce populația orașului a crescut în ultimii ani, a declarat la Unirea FM viceprimarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa.

Acesta a precizat că nu sunt locuințe sociale noi, dar sunt unele locuințe ce vor apărea în cursul acestui an, contracte ce nu se vor mai prelungi, pentru care se vor face noi anchete sociale, ce ar putea fi date celor care sunt pe liste de așteptare. La finalul acestui an însă ar putea începe construirea de locuințe sociale în zona Talcioc, în baza unui proiect pe fonduri europene în ce privește comunitățile vulnerabile.

Gabriel Pleșa, viceprimar Alba Iulia: ”S-a câștigat acel proiect în ce privește comunitățile vulnerabile, în special era vorba de comunitățile din cartierul Lumea Nouă, un proiect în valoare de  peste 7 milioane de euro. Vom putea rezolva complet utilitățile zonei, vom putea rezolva acel centru multifuncțional de care avem nevoie în zonă, cu loc de joacă, mini-market, un punct al poliției locale, terenuri de sport. Vom putea începe în zona aceea a Talciocului, până în stația de transformare a orașului, construirea mai multor locuințe sociale. Vrem să începem de la sfârșitul acestui an,  dacă vom reuși să terminăm proiectarea și să adjudecam măcar parte din contractul de execuție.”

Până la construcția unor astfel de locuințe, parte din bani vor putea fi folosiți pentru îmbunătățirea condițiilor de trai a celor care locuiesc în zonă, a declarat viceprimarul.

Gabriel Pleșa: ”Parte din acei bani se pot folosi și pentru îmbunătățirea condițiilor de trai a comunităților vulnerabile. Vor merge oameni de-ai noștri, să vadă cum trăiesc oamenii de acolo, să vadă ce pot face pentru îmbunătățirea acum a condițiilor lor. Este pentru prima dată când se intervine categoric cu bani și cu soluții în viața acelor oameni. Ne dorim ca acea zonă să se dezvolte normal. A fost o colaborare foarte bună cu persoane fizice din acea zonă, cu ONG-uri care s-au implicat activ, asa că și datorită lor am reușit să avem punctaj maxim  și să luăm acest proiect.”

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii