Viceprimarul Gabriel Pleșa, la Unirea FM: Municipiul Alba Iulia ar putea fi, în curând, monitorizat video

Adăugat la Administrație, Știri

Alba Iulia va avea camere de supraveghere în oraș. Este afirmația făcuta la Unirea FM de viceprimarul Gabriel Pleșa, care a precizat că există deja un proiect în acest sens.

Potrivit acestuia, un astfel de sistem video, vorbim de câteva zeci de camere, ar putea reduce cheltuiala cu resursa umană, iar cei de la poliția locală ar putea fi prezenți doar în zonele cu probleme . Viceprimarul Gabriel Pleșa a mai declarat la Unirea FM că la Alba Iulia funcționează un dispecerat de unde se va coordona iluminatul public inteligent, care ar putea include și  monitoarele video ce vor controla traficul sau zonele unde se vor amplasa camerele de supraveghere.

Viceprimarul Gabriel Pleșa: ”Vom investi, avem un proiect în acest sens. Cel puțin câteva zeci de camere ar trebui montate. Poate nu neapărat pentru infracționalitate, deși va trebui și acesta controlată. Dar și pentru disciplina în trafic, parcări necorespunzătoare, gunoi aruncat la întâmplare, în zona școlilor, unde sunt atât de necesare. Un astfel de sistem de camere de luat vederi iți înlocuiește poate zeci de oameni care ar trebui să supravegheze aceste lucruri. Noi, oricum, vom avea un dispecerat pe două proiecte mari pe care le-am câștigat și un al treilea care este în evaluare, cu iluminatul public inteligent. În aceste proiecte există un dispecerat care controlează partea de mentenanță, dacă există corpuri de iluminat care se ard și după care intervin echipele, văd consumurile și de ce nu, în acest dispecerat pot fi monitoare puse, poți să controlezi traficul sau zonele unde pui camerele de supraveghere. Am reduce cheltuiala cu resursa umană, iar cei de la poliția locală ar putea merge acolo unde știm că sunt probleme”.

Viceprimarul Gabriel Pleșa a vorbit și despre ce efort financiar ar fi vorba pentru a fi implementat proiectul, care ar fi costurile pentru amplasarea camerelor video necesare în oraș: ”Nu e ieftin. La ora asta, din concurența benefică, am găsit câteva oferte, pentru că am făcut niște prospecțiuni de piață. Și dacă acum 3 ani am încercat să facem prin achiziție și am chemat o societate, dar erau niște costuri destul de mari, acum am văzut ce e pe piață, costurile s-au înjumătățit și sunt niște prețuri mult mai accesibile.”

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii