Viceprimarul Gabriel Pleșa, la Unirea FM: După modelul altor state, elevii din Alba Iulia ar putea merge la școală cu microbuzele școlare

Adăugat la Administrație, Știri

Elevii din Alba Iulia ar putea merge la școală cu microbuzele școlare. Municipalitatea vrea să folosească aceste microbuze pentru a decongestiona traficul din oraș de la primele ore ale dimineții.

Este o propunere a viceprimarului Gabriel Pleșa, care a declarat la Unirea FM că se intenționează un astfel de experiment, anul următor. Viceprimarul a precizat că pentru început se va face o simulare, înainte a se lua o decizie definitivă. În plus, aceste microbuze vor putea avea prioritate de circulație, de parcare, în toate zonele municipiului și ar putea fi rezolvată și o problemă de mobilitate urbană.

Gabriel Pleșa: ”Aș face o simulare, poate nu toamna aceasta, că avem multe de rezolvat, dar la anul. O simulare de o lună, în care să avem acele microbuze școlare care să încerce să preia, nu neaparat de la domiciliul pe fiecare, dar din anumite stații doar pentru școlari. Iar aceste microbuze să aibă prioritate și de parcare și de a circula în toate zonele municipiului. Ar fi extraordinar și cred că am putea rezolva parte din problemele de trafic de la orele dimineții și chiar și părinții ar putea fi mai liniștiți, cu cheltuieli mai puține, cu mai puțin stres legat de copii. Și ar fi și o problemă de mobilitate urbană. Poate că nici nu te-ai mai duce cu mașina la serviciu, ci cu mijlocul de transport în comun. Ce mult ar conta pentru trafic, pentru lipsa locurilor de parcare, pentru poluare, pentru orice altceva. Ar fi extrem de benefic pentru oraș”

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii