Viceprimarul Gabriel Pleșa, la Unirea FM : Din 72 de procese, am câștigat definitv 63. Ne gândim deja la demolarea blocului G 2, ”Turturica”

Adăugat la Știri

Primăria intenționează să înceapă cât mai curând demersurile pentru demolarea blocului G2, cunoscut drept blocul Turturica. Viceprimarul Gabriel Pleșa a declarat la Unirea FM  că trebuie găsite alternative pentru mutarea proprietarilor de acolo, ceea ce nu e deloc simplu.

În plus, trebuie rezolvată, pe cale judecătorească, situația celor care locuiesc fără forme legale. După ce vor fi rezolvate problemele juridice, municipalitatea va trebui să poarte discuții cu proprietarii, pentru a vedea cine și dacă își doresc să se mute în locuințele sociale, ce vor fi construite în zona Talcioc. Până acum, din 72 de procese, primăria a câștigat definitiv peste 60.

Viceprimarul Gabriel Pleșa : ”Din 72 de procese, am câștigat definitv 63. Mai avem 9 procese pe rol, trebuie să facem recurs. Trebuie să discutăm cu proprietarii de acolo, să vedem cine își mai dorește o locuință la schimb, pentru că va costa, va fi o diferență de preț între ceea ce este acolo și ceea ce oferim noi la schimb. Celelalte cazuri, care locuiesc acum acolo fără acte, avem câteva cazuri de persoane cu handicap, câteva cazuri care sunt cu dosare sociale la noi, le vom discuta pe fiecare în parte.”

Citește și Viceprimarul Gabriel Pleșa, la Unirea FM : Din cele 105 garsoniere din celebrul bloc ”Turturica”, doar 33 sunt proprietate personală. Cei care locuiesc acolo au primit somații de evacuare

Primăria Alba Iulia va oferi locuințe doar celor care sunt proprietari, celor care sunt cu acte în regulă. Municipalitatea va construi peste 100 de locuințe sociale, în care aceștia se pot muta.

Gabriel Pleșa: ”Sperăm să putem construi peste 100 de locuințe sociale. În afară de proprietarii de acolo sunt și alți oameni de bună credință care se încadrează la social, sunt din municipiu și stau în G2. Mai sunt solicitări la Serviciul Social din partea unor persoane care încă așteaptă o locuință,  de genul familiilor monoparentale, cu mulți copii. Aceste locuințe sociale se vor construi pe un teren pe care îl avem deja, în zona Talciocului, lângă stația de transformare a orașului. Vor fi 3 sau 4 blocuri, la fel ca cele ce au fost construite în zona stadionului municipal din Alba Iulia.”

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii