Viceprimarul Gabriel Pleșa, la Unirea FM: De bunăvoie sau cu amenzi, clădirile istorice din Alba Iulia vor fi reabilitate

Adăugat la Administrație, Știri

Alba Iulia este, fără doar și poate, un puternic brand turistic. Imobilele construite în zona istorică, în centru vechi sunt cele mai frumoase. Este adevărat, cele mai multe dintre ele sunt foarte degradate din cauza lipsei de interes a proprietarilor privind reabilitarea lor.

Aceste clădiri istorice au nevoie să fie restaurate și promovate, deoarece, pentru ele ar veni turiștii în Alba Iulia. Multe dintre clădirile vechi din oraș au câte o poveste, pe care localnicii și turiștii doresc să o afle. Viceprimarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, a declarat la Unirea FM că, în curând, se va veni cu un proiect de hotărâre de Consiliu Local prin care proprietarii unor astfel de imobile, clădiri istorice, din zonele istorice, să își reabiliteze fațadele.

Viceprimarul Gabriel Pleșa: ”Cred că va trebui, curând, să venim cu un proiect de hotărâre prin care să obligăm, legal,  proprietarii de imobile de clădiri istorice, de imobile din zonele istorice, să își reabiliteze fațadele. N-aș mai vrea să mai avem ruine în centrul vechi, în centrul istoric. Acești proprietari vor trebui să înțeleagă că va trebui să intervenim și la nivel local. De ce ? Pentru că o astfel de hotărâre va fi foarte bună, vor arăta altcumva clădirile istorice, care vedem că, din păcate, sunt în paragină. Ori să le mărești impozitele foarte mult, ori să îi obligi, într-un timp, să intre în parteneriate fie cu administrația locală, fie cu anumiți investitori și să refacă aceste clădiri.  Va trebui să fim mult mai aspri din acest punct de vedere. Am văzut acest lucru și în țară și dincolo. Legislația i-a obligat și a fost foarte dură. Riscau să își piardă chiar și proprietatea dacă nu făceau acest lucru. Și cred că aceleași măsuri va trebui să le luăm și noi.”

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii