Viceprimarul Gabriel Pleșa, la Unirea FM: De 1 decembrie, Alba Iulia va fi un oraș plin dar blocat. Vor fi între 200 și 400 de mii de oameni

Adăugat la Știri

De 1 decembrie, Alba Iulia va fi un oraș plin dar blocat, dacă ne referim la autovehiculele cu care cu greu se va circula.

E o provocare pentru autorități, a declarat la Unirea FM viceprimarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, în condițiile în care dacă acum 100 de de ani au fost 100 de mii de oameni, la 1 decembrie, anul acesta, vor fi între 200 și 400 de mii de oameni , estimează viceprimarul din Alba Iulia.

Gabriel Pleșa, viceprimar Alba Iulia:  ”Dacă acum 100 de ani au fost 100 de mii de oameni, acum , eu cred că vor fi câteva sute de mii. Ceea ce la un oraș de 70 de mii de locuitori înseamnă blocarea aproape completă a orașului. Nu mai există locuri de cazare în Alba Iulia și împrejurimi. Singurele ce mai există sunt la Sibiu. Nici la Turda nu mai sunt, zona Turda, poate probabil doar spre de Cluj. Practic tot județul este ocupat, toate unitățile de cazare sunt ocupate de 1 decembrie. Să ne gândim la câte unități turistice sunt, la cei din oraș care vor participa, la cei care vor veni de la București, oficialitățile. Eu zic că vor fi câteva sute de mii de oameni, între 200 și 400 de mii de oameni. Adică de 6 ori populația orașului. Asta înseamnă că nu se va putea circula, vor trebui lăsate mașinile, mers pe jos. Să vedem dacă lăsăm să circule câteva mijloace de transport în comun.”

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii