Viceprimarul Gabriel Pleșa, la Unirea FM: Avem aproape 9000 de locuri de parcare plătite și circa 3400 de locuri în parcările publice. În curând, putem vorbi de parcare senzorială

Adăugat la Știri

În Alba Iulia sunt aproape 9000 de locuri de parcare plătite, în toate cartierele, și circa 3400 de locuri în parcările publice, de exemplu în zonele Tribunal, Electrica. Este afirmația făcută la Unirea FM de viceprimarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa.

Acesta a precizat că, în curând, toate parcările publice vor fi cu plată. Viceprimarul Gabriel Pleșa a menționat că, prin proiectul Smart City, autoritățile din Alba Iulia doresc să implementeze, pentru parcările publice, acel tip de parcarea senzorială. Sunt două sau trei firme care lucrează, la aceasta oră, la acest proiect. Asta înseamna plata foarte simplă, cu ajutorul sms-ului.

Citește și Viceprimarul Gabriel Pleșa, la Unirea FM: Regulamentul de parcări, în Alba Iulia, ar putea fi modificat

Viceprimarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa : ”Plata foarte simplă, nu cu barieră, nu cu bon. Plata va veni pe factura telefonică, șoferul nu trebuie să se întoarcă la mașină pentru a plăti, dacă stă mai mult. E foarte simplu pentru noi controlul. Cu o tableta, cu un telefon, introducem numărul mașinii, vorbesc de cei de la poliția locală, care văd dacă este plătită parcarea sau nu. Sunt câteva firme care ne-au prezentat acest soft.  Soft-ul ne va putea arăta și dacă în zona respectivă este parcare liberă sau dacă există parcare liberă. Sigur, vă spun ce s-a prezentat în Consiliul Local Alba Iulia, de către firmele cu care am încheiat contracte. Dar, cam ăsta ar fi beneficiul nostru.

 

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii