Viceprimarul Gabriel Pleșa, la Unirea FM: 3 parcometre pentru a plăti parcarea, la Alba Iulia. Din ianuarie 2020, toate parcările publice din oraș vor fi cu plată

Adăugat la Administrație, Știri

Toate parcările publice din Alba Iulia vor fi cu plată. Se va întâmpla din luna ianuarie 2020 , a declarat la Unirea FM viceprimarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa. 

Potrivit acestuia, plata se va putea face prin SMS, card bancar, inclusiv cu parcometre. Viceprimarul a precizat ca se intenționează achiziția a 2 chiar 3 parcometre. Despre locurile unde vor fi amplasate, a vorbit la Unirea FM viceprimarul Gabriel Pleșa.

Viceprimarul Gabriel Pleșa: ”O achiziție pe care ne-o dorim cât mai curând. Vorbim de cele 2 parcometre din zona istorică, zona cea mai scumpă, zona zero. Unul din ele vrem să îl instalăm imediat după bariera nefuncțională de la hotel Cetate, pentru ca oricine intra în zona istorică să poată să efectueze plata acolo și mai apoi să parcheze oriunde în zona istorică. Al doilea, l-am dori în jurul Universității . La fel, pentru a facilita plata parcării pentru turiștii ce vin la Alba Iulia. Pentru că sunt perioade aglomerate turistic, să nu se stea la coada să se plătească la un singur parcometru. Necesarul ar fi de 3 parcometre. Ne-am mai dori unul în zona Arhivelor Statului,  parcarea de la Casa de Cultură a Sindicatelor. De ce? Pentru că este o parcare de autocare acolo, dar nu numai, sunt și autoturisme. Și acolo, înspre strada Crișan să avem acest control.”

La ora actuală, în Alba Iulia, sunt undeva la 9500 de parcări rezidențiale, pe contracte deja și undeva la 3400 de parcări publice. Viceprimarul Gabriel Pleșa a mai declarat la Unirea FM că toate sumele încasare din parcări, de  anul viitor vor merge într-un cont destinat creării unor noi locuri de parcare. Autoritățile locale au identificat deja câteva zone în care acestea pot fi construite. E vorba de zona magazinului Unirea, care va deveni un magazin tip Mall, de zona unde este acum cunoscutul bloc G2, Turturica și de zona în care a funcționat fosta piață din Centru, zona Electrica.

 

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii