Rămâi conectat

Eveniment

Vernisaj: “Cartea transilvăneană din colecțiile Muzeului Național al Unirii Alba Iulia”

Publicat

în

Sâmbătă, 31 octombrie 2015, orele 13:00, la Muzeul Național al Unirii Alba Iulia va fi vernisată expoziția: “Cartea transilvăneană din colecțiile Muzeului Național al Unirii Alba Iulia”. Află mai multe de pe radiounirea.ro

În cadrul expoziției vor putea fi văzute produse ale tiparului transilvănean din perioada 1647-1800, lucrări tipărite în limbile maghiară, germană și latină. Volumele expuse reprezintă manuale școlare, lucrări teologice, filologice sau de drept care au apărut în centre precum Alba Iulia, Oradea, Sibiu, Cluj, Aiud, Tîrgu-Mureș sau Șumuleu Ciuc. Se remarcă exemplarul din Approbatae Constitutiones (Oradea, 1653), o piesă rară sau fragmentul Calendarului pe anul 1670 (Sibiu, 1669) a cărei foaie de titlu este unicat.

Citește și Peste 28.000 de turiști au vizitat Muzeul Unirii din Alba Iulia, doar în luna august

Expoziția poate fi vizitată între 31 octombrie – 29 noiembrie 2015.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia, Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, Direcția Județeană pentru Cultură Alba și Asociația Prietenii Muzeului Unirii.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Eveniment

Acțiune de ecologizare în Cimitirul Eroilor din Alba Iulia

Publicat

în

În Cimitirul Eroilor din Alba Iulia, acțiune de ecologizare

Elevii claselor a IX-a A, D și E de la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, însoțiți de locotenentul Cătălin Bobar și profesorii diriginți Simona Mureșan și Dan Anca, au desfăşurat o acţiune de ecologizare în Cimitirul Eroilor din municipiul Alba Iulia.

Activitatea a fost inițiată în cadrul programului „Săptămâna verde”, program care se desfășoară în colegiul militar în perioada 15-19 aprilie. Acțiunea a avut ca scop nu doar responsabilizarea elevilor față de protejarea mediului înconjurător, ci și dezvoltarea respectului față de eroi și sacrificiul acestora.

„Începutul programului Săptămâna verde a adus în sufletele noastre recunoștința și aprecierea valorilor patriotice, dar și a spiritului camaraderesc. Pornind de la premisa „să ne cinstim istoria și eroii”, am participat plini de entuziasm în activitatea de ecologizare din Cimitirul Eroilor, iar demersul nostru s-a concretizat prin strângerea unei cantități mari de vegetație uscată și în același timp prin dobândirea unei noi experiențe ca urmare a înțelegerii impactului uman asupra mediului”, au mărturisit elevii.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Eveniment

O nouă conferință organizată de ASCOR Alba Iulia în Postul Sfintelor Paști

Publicat

în

În Postul Sfintelor Paști, o nouă conferință organizată de ASCOR Alba Iulia

Asociația Studenților Creștin-Ortodocși Români (ASCOR) – Filiala Alba Iulia organizează, ca în fiecare an, o serie de conferințe duhovnicești.

Cea de-a treia întâlnire din acest post se va desfășura joi 18 aprilie, avându-i ca invitați speciali pe părintele arhimandrit Iustin Miron și părintele ieromonah Pantelimon Șușnea, care vor rosti teologilor albaiulieni meditația intitulată „Psalmii – dialog cu Dumnezeu”.

Arhimandritul Iustin Miron este viețuitor al Mănăstirii „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon” de la Oașa, fiind o prezență îmbucurătoare pentru numeroșii tineri care participă, an de an, în taberele desfășurate la acest așezământ monahal din Eparhia Alba Iuliei. De asemenea, părintele ieromonah Pantelimon Șușnea este, în prezent, viețuitor al Schitului „Sfântul Ioan Evanghelistul” de la Găbud, fiind recunoscut pentru talentul pe care l-a pus în slujba pictării icoanelor și fotografiei, ca absolvent de „Belle Arte”.

Întâlnirea duhovnicească de joi se va desfășura în Aula Mare „Dumitru Stăniloae” din incinta Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia și va debuta la ora 18.00.

Intrarea la eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Eveniment

Elevi militari albaiulieni din nou la o competiție internațională în Ungaria

Publicat

în

Din nou competiție internațională în Ungaria pentru elevi militari albaiulieni

Elevii Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia concurează din nou, pentru al patrulea an consecutiv la competiția internaţională din Ungaria, „4rd International Cadet Cup”.
Ei reprezintă România alături de colegii lor de la Colegiul Naţional Militar „Dimitrie Cantemir” Breaza la evenimentul de mare avengură organizat de Ministerul Apărării din Ungaria. Competiția are loc la Balatonakarattya în perioada 15-18 aprilie şi reunește elevi sportivi din colegii din Europa.
Prin parcurgerea a 7 probe aplicativ-militare, participanţilor le sunt testate abilitățile fizice și cele cu tematică militară, fiind evidențiată în același timp importanța muncii în echipă și a leadership-ului. Fiecare probă parcursă de către competitori este provocatoare, iar cadeții trebuie să dea dovadă de rezistență fizică și concentrare psihică.
Din lotul colegiului militar albaiulian pentru această competiţie fac parte elevii sergent Alexandru Szasz și Patric Sotoc (clasa a XI-a) și elevii caporal Diana Mureșan și Nathan Lascu (clasa a X-a), însoţiţi de maistrul militar clasa a IV-a Ioo Attila.
Elevii s-au pregătit, timp de mai multe săptămâni pentru a concura la probele propuse de organizatori, alături de locotenentul Cătălin Bobar, maistrul militar clasa a IV-a Ioo Attila, sergentul major Florin Lazăr, profesorul Geanina Ilie de la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, doctorul Octavian Bădoiu de la Grupul 210 Sprijin „General de Divizie Ioan Macri”, al Statului Major al Forțelor Aeriene și Dan Ardelean (ISU Alba).

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba