Vara nu ne-a părăsit încă: Temperaturi de vară după valul de aer polar. Prognoza meteo pentru zilele următoare

Adăugat la Știri

După temperaturile resimțite și de -9 grade, de mâine asistăm la un nou șoc termic: temperaturile vor crește până la 27 de grade. Vremea se va încălzi pe parcursul următoarelor două săptămâni, după o perioadă în care valorile termice scăzuseră semnificativ la nivelul întregii ţări, se arată în prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) valabilă pentru perioada 7 – 20 octombrie 2019.

Miercuri: Vremea se va încălzi, urmând a se înregistra valori termice în jurul celor specifice datei. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare ziua în nord și nord-est, iar în a doua parte a intervalului în vestul, nord-vestul și parțial în centrul țării precum și în zonele montane aferente, unde pe arii restrânse trecător va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, îndeosebi în zona înaltă, iar pe arii restrânse și la cote mult mai reduse, ziua temporar în sud-vestul și sud-estul țării. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 și 22 de grade, iar cele minime între 4 și 14 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei unde se va semnala brumă. Pe arii restrânse dimineața și noaptea, în zonele joase de relief va fi ceață, scrie romaniatv.net .

Joi: În vestul, centrul și nordul țării, vremea se va răci, vor fi înnorări în general persistente, iar pe arii restrânse, temporar va ploua cu precădere în prima parte a intervalului. În restul teritoriului, valorile diurne vor crește ușor, cerul se va înnora treptat începând cu orele serii, iar cu o probabilitate mai mare noaptea, local în jumătatea de sud-est se vor semnala averse și posibil descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, în special în zona înaltă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 15 și 25 de grade, iar cele minime între 5 și 15 grade, ușor mai coborâte în estul Transilvaniei. Dimineața, pe arii restrânse va fi ceață.

Vineri: Vremea se va ameliora sub aspectul ploilor. Cerul va fi variabil, cu înnorări și pe spații mici trecător ploi slabe, ziua în nord, centru și la munte, iar în primele ore ale intervalului în sud-est. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în zona montană, îndeosebi pe creste. Valorile termice vor fi apropiate de cele climatologic specifice datei, astfel că maximele se vor încadra între 14 și 23 de grade, iar minimele între 3 și 13 grade, mai coborâte în estul Transilvaniei. Dimineața vor fi condiții de ceață.

Sâmbătă: Vremea va fi predominant frumoasă și se va încălzi ușor, îndeosebi în vestul, nord-vestul și în centrul țării. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona înaltă a Carpaților Orientali. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 și 24 de grade, iar cele minime între 5 și 15 grade, ușor mai scăzute în depresiuni.

Tendința evoluției vremii de duminică până miercuri: Vremea va fi predominant frumoasă, iar valorile termice vor crește treptat de la o zi la alta. Probabilitatea de ploaie va fi redusă, potrivit romaniatv.net.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii