Valsul secolului, cu Filarmonica de Stat a Republicii Moldova şi compozitorul Eugen Doga, la Sărbătoarea muzicii de la Alba Iulia

Adăugat la Știri

În perioada 23-25 iunie 2017 la Alba Iulia va avea loc o nouă ediție a evenimentului Sărbătoarea Muzicii. Ziua de 24 iunie este configurată în două reprize muzicale importante, în mod ideal adresate publicului iubitor de muzică clasică de toate vârstele.

 Seara de 24 iunie este dedicată unui superlativ absolut: Valsul Secolului. Sărbătoarea muzicii de la Alba Iulia găzduiește o seară dedicată celor mai frumoase valsuri ale umanității, compuse de Eugen Doga: „Dulcea și tandra mea fiară” calificat drept „Valsul secolului” și inclus în Fondul UNESCO între capodoperele secolului; Gramofon; Valsul Fluturilor; Balade: Paserile tineretei noastre, Te astept si multe altele. Concertul se va desfasura cu prezenta extraordinara a compozitorului Eugen Doga care anul acesta implineste 80 de ani.

Citește și 23-25 iunie, Sărbătoarea Muzicii, în Cetatea Alba Carolina: Formația SMOKIE, cap de afiș la ediția din acest an

Muzica va fi însoțită de dansul inspirat și evocator a mai multor perechi de dansatori profesioniști. Declarat, împreuna cu alte o sută de personalitati ale lumii – OM AL MILENIULUI. De fascinanta sa personalitate sunt legate compoziții de excepție: o simfonie, 60 de valsuri, 3 balete, muzica pentru 200 de filme (printre care „Șatra”, „Maria, Mirabela”, „Lăutarii”, „Regina Margot”, „Patul lui Procust”), muzica pentru 13 spectacole de teatru, 10 tangouri și multe altele. Sambata, 24 iunie, ora 20.00 “Valsul Secolului” cu Filarmonica de Stat a Republicii Moldova cu participarea extraordinara a compozitorului Eugen Doga.

În ultima zi a festivalului, pe 25 iunie, a fost anunțat concertul legendarei formaţii britanice Smokie.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii