Valoarea tichetelor de masă ar putea crește la 15 lei pe zi

Adăugat la Știri

tichete-de-masaValoarea bonurilor de masă ar putea crește în viitorul apropiat. Deputații din Comisia de muncă au modificat Legea tichetelor de masă, adoptând un amendament care  propune creșterea valorii unui tichet de la 9,57 lei cât prevedea legea, la 15 lei pe zi.  

Astfel, angajații din sistemul de stat și din cel privat ar putea primi din partea angajatorului bonuri de masă pe care să le poată folosi numai pentru a-și procura de mâncare în valoare de 15 lei pe zi. Legea urmează să intre în următorul plen al Camerei Deputaților, după care va trimisă spre promulgare președintelui.

Citește și Părinții copiilor din 14 grădinițe din Alba Iulia pot solicita tichetele sociale pentru grădiniță

Valoarea majorată a tichetului de masă reprezintă echivalentul real al unei mese calde de prânz pentru un angajat și 0,52% din salariul mediu brut pe economie în prezent.

„Proiectul include un amendament al deputatului PNL Andreea Paul, prin care se majorează la 15 lei valoarea nominală a tichetului de masă. Proiectul inițial prevedea o majorare de la 9,57 lei la 13 lei”, scrie Andreea Vass, într-un comunicat trimis presei.

 

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii