Legea nr. 218/2016 pentru modificarea art. 3 alin. (1) din Legea nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masă a fost publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 931 din 18 noiembrie 2016, urmând să se aplice din prima zi a lunii următoare publicării sale, adică de la 1 decembrie, potrivit avocatnet.ro.

Valoarea nominală maximă a unui tichet de masă va fi stabilită la suma de 15 lei. Legea prevede acum o valoare nominală maximă de 1,5 lei, însă valoarea individuală poate fi indexată semestrial de către Ministerul Muncii, astfel că a ajuns, actualmente, la suma fixă de 9,57 de lei.

Trebuie menționat că angajatorii nu vor fi obligați să acorde tichete cu această valoare maximă, ci doar să se încadreze în ea. De exemplu, o firmă va putea să acorde tichete cu o valoare nominală de 13 lei – lucru perfect legal din moment ce suma nu depășește 15 lei.

Tichetele de masă tipărite sunt distribuite lunar, în ultima decadă a fiecărei luni pentru luna următoare, iar valoarea tichetelor de masă pe suport electronic este transferată, de asemenea, lunar, în ultima decadă a fiecărei luni pentru luna următoare.