Vacanţă în siguranţă : Poliţiştii din Alba au continuat activităţile de informare în centrele de tineret şi case de tip familial

Adăugat la Știri

?

Poliţiştii din Alba, împreună cu reprezentanţi ai instituţiilor partenere, în cadrul proiectului „Vacanţă în siguranţă”, au continuat, în perioada 06-14 iulie a.c activitățile informativ – preventive.  

Poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din IPJ Alba, împreună cu reprezentanţi ai Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba şi ai Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Alba, au desfăşurat activităţi informativ – preventive adresate copiilor şi tinerilor, menite a spori gradul de siguranţă a acestora pe perioada vacanţei de vară.

Aproximativ  70  de minori din judeţele Braşov, Mureş şi Alba, aflaţi în Centrul Misionar pentru Tineret  Cetea, organizat de către Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia şi copii instituţionalizaţi în Casa de Tip Familial nr. 9 Bărăbanţ şi Centrul Primire în Regim de Urgenţă „Pinocchio” din municipiul Alba Iulia au primit sfaturi utile pentru siguranţa lor.

Citește și Vacanță de vară fără teme pentru elevi

Elevii au fost sfătuiţi să nu părăsească taberele şi centrele, fără încuviinţarea supraveghetorilor  şi au fost informaţi despre importanţa respectării regulilor de circulaţie, consecinţele psiho-socio-juridice ale consumului de droguri şi despre prevenirea traficului de persoane.

Pe perioada vacanţei de vară, poliţiştii vor continua să desfăşoare activităţi de informare şi în alte locuri de agrement sau de petrecere a timpului liber din judeţ, adresând recomandări şi sfaturi antivictimale şi antiinfracţionale.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii