Rămâi conectat

Știri

Vă întrebați de ce nivelul de energie și starea de spirit se schimbă pe parcursul zilei?

Publicat

în

Află de pe radiounirea.ro că avem un „ceas” al organismului, care ne arată când este bine să mâncăm, să facem sport, să dormim.

Toate procesele biochimice, fiziologice și comportamentale care au loc în 24 de ore reprezintă ritmul circadian, arată medicina tradițională chineză. Se disting trei intervale:
– Hrănire, nutriție: 11.00 – 19.00;
– Asimilare: 19.00 – 02.00;
– Eliminare, detoxifiere: 02.00 – 11.00.

Organele și sistemele funcţionează la parametrii optimi, astfel:
23.00 – 01.00 – Vezica biliară. Cei care au dezechilibre adorm greu, au un somn fracţionat. Cele mai multe femei intră în travaliu la ora 23.00 (modificări hormonale).
01.00 – 03.00 – Ficatul. Cei care suferă de afecţiuni hepatice au un somn agitat, se trezesc, adorm greu. Cei cu afecţiuni biliare au aceleaşi simptome.
03.00 – 05.00 – Plamânii. Fumătorii, persoanele alergice, astmaticii, cei cu afecţiuni ale aparatului respirator au somnul agitat, se trezesc, sunt copleşiţi de senzaţia de teamă, apare tusea.
05.00 – 07.00 – Intestinul gros. Cei cu dezechilibre se simt mai rău, se recomandă evitarea stresului şi grabei (și să nu citim pe WC!). Deshidratarea din timpul nopţii face sângele vâscos, greu de pompat, cu risc pentru AVC. Este obligatoriu să bem cel puțin două pahare de apă călduță cu lămâie, pentru a fluidiza sângele și pentru a împinge reziduurile din colon.
07.00 – 09.00 – Stomacul. Se va evita expunerea la frig sau duşurile reci. Se pot administra vitamine. Perioada este bună pentru recoltarea probelor de sânge şi urină. Apar manifestările alergice, precum senzația de mâncarime. Durerile articulare si cele din cauza gutei sunt mai intense. Bem apă în continuare.
09.00- 11.00 – Splina şi pancreasul. Nu se consumă alcool! Se consumă fructe şi miere. Perioada bună pentru meditație și activitate intelectuală. Dacă avem glicemia crescută, ne confruntăm cu o stare de rău, tremurături sau senzaţie extremă de foame.
11.00 – 13.00 – Inima. Scade nivelul de oxigenare al creierului, este contraindicat consumul de alimente grele. Putem avea palpitatii. Cele mai multe atacuri de cord apar în ultima parte a dimineții, este indicat să evităm stresul.
13.00 – 15.00 – Intestinul subţire. Masa de prânz. Perioadă bună pentru tratamentele stomatologice și pentru activități de organizare. Temperatura corpului creşte cu două grade, muşchii sunt mai supli. Suntem mai feriţi de riscuri în cazul activității fizice. Ședinţele de recuperare medicală sunt mai eficiente. Creşte febra din cauze infecțioase.
15.00 -17.00 – Vezica urinară. Se recomandă consum de lichide – apă, ceaiuri, activitate sportivă. Organismul digeră mai uşor alimentele grele, creşte capacitatea pentru activitatea fizică. Dacă apare pofta de dulciuri, putem mânca fructe. Suntem expuşi apariției atacurilor de panică până la ora 19.00 (activitate sporită a sistemului nervos şi acumularea stresului)..
17.00 – 19.00 – Rinichii. Este indicat să se evite alimentele acide și factorii care le îngreunează activitatea – stresul şi frigul. Apar simptomele osteoartritei. Ficatul produce colesterolul, care nu este adus din alimentaţie (75%). Se sintetizează adrenalina și hormonii sexuali. Cină ușoară.

Citeşte şi Mâinile sunt cartea ta de vizită, iar manichiura poate spune multe despre personalitatea ta

19.00 – 21.00 – Pericardul şi sistemul circulator (vase-sex). Perioadă bună (maximă receptivitate) pentru a viziona spectacole de teatru, filme sau muzică. Toate tipurile de medicaţie au eficienţă maximă. Perioada este bună și pentru sex.
21.00 – 23.00 – Meridianul Trei focare. Se recomandă calm. Pot apărea dureri cauzate de ulcer. Persoanele cu psoriazis, eczeme, alergii și cele cu insuficiență renală prezintă simptome accentuate, deoarce creşte temperatura corpului şi apare deshidratarea, care produce prurit.
Sursa:blastingnews.com


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Reducere a impozitelor locale pentru donatori de sânge: Alba Iulia, gata să aplice măsura

Publicat

în

Alba Iulia, gata să aplice măsura reducerii impozitelor locale pentru donatorii de sânge

Alba Iulia va fi printre primele municipii din România unde se aprobă reducerea de 10% la impozitul pe clădiri și terenuri, pentru donatorii de sânge și persoanele cu dizabilități, a anunțat primarul Gabriel Pleșa.

Potrivit acestuia, proiectul de hotărâre de consiliu local este gata, va rămâne în dezbatere publică vreme de 30 de zile, iar ulterior va deveni o realitate.

Prin noua lege, promulgată recent, consiliile locale pot acorda reduceri la impozitul pe clădiri și teren pentru persoanele fizice care fac dovada a minimum trei donări de sânge, pe parcursul unui an calendaristic. Reducerea, care va fi aplicată începând cu anul viitor, se va cumula cu bonificația de 10%, acordată deja celor care achită anticipat impozitul datorat.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Perimetrul din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba, amenajat suplimentar

Publicat

în

Amenajare suplimentară a perimetrului din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba

Cu prilejul lucrărilor de mobilitate din zona centrală a municipiului Alba Iulia a fost amenajat și perimetrul din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba, acolo unde, în timpul Revoluției din Decembrie 1989, s-au dus lupte grele și mulți revoluționari au fost răniți sau omorâți.

S-au montat pavaj, vase de flori și un catarg pe care va flutura mereu tricolorul României.
„Astfel, vom putea sărbători, în alte condiții, Ziua Victoriei Revoluției Române și a Libertății, marcată an de an la Alba Iulia, în data de 21 decembrie!”, a explicat primarul Gabriel Pleșa.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii

Publicat

în

Pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii, acțiune de ecologizare

Asociația „Lupii Sigidavei” Cugir a încheiat cu succes o nouă acțiune de ecologizare.
Aceasta s-a desfășurat pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii.
Toți cei care au participat la acțiune s-au organizat și au format patru echipe. O echipă a plecat de la Podul Roșu spre Căprioară, una a plecat de la Mistrețu spre Căprioară, alta pe Valea Grușerii și, nu în ultimul rând echipa de la „Cabana fără gânduri” a ecologizat Râul Mic.
„Suntem plăcut surprinși să vedem de la an la an sunt tot mai puține gunoaie în aceste zone pe care noi le ecologizăm anual. Mulțumim tuturor celor implicați în realizarea acestei acțiuni, cât și administrației locale, care ne-a pus la dispoziție mijloc de transport pentru sacii cu gunoaie”, au transmis reprezentanții Asociației „Lupii Sigidavei” Cugir.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba