Vă întrebați de ce nivelul de energie și starea de spirit se schimbă pe parcursul zilei?

Adăugat la Știri

Află de pe radiounirea.ro că avem un „ceas” al organismului, care ne arată când este bine să mâncăm, să facem sport, să dormim.

ceas organismToate procesele biochimice, fiziologice și comportamentale care au loc în 24 de ore reprezintă ritmul circadian, arată medicina tradițională chineză. Se disting trei intervale:
– Hrănire, nutriție: 11.00 – 19.00;
– Asimilare: 19.00 – 02.00;
– Eliminare, detoxifiere: 02.00 – 11.00.

Organele și sistemele funcţionează la parametrii optimi, astfel:
23.00 – 01.00 – Vezica biliară. Cei care au dezechilibre adorm greu, au un somn fracţionat. Cele mai multe femei intră în travaliu la ora 23.00 (modificări hormonale).
01.00 – 03.00 – Ficatul. Cei care suferă de afecţiuni hepatice au un somn agitat, se trezesc, adorm greu. Cei cu afecţiuni biliare au aceleaşi simptome.
03.00 – 05.00 – Plamânii. Fumătorii, persoanele alergice, astmaticii, cei cu afecţiuni ale aparatului respirator au somnul agitat, se trezesc, sunt copleşiţi de senzaţia de teamă, apare tusea.
05.00 – 07.00 – Intestinul gros. Cei cu dezechilibre se simt mai rău, se recomandă evitarea stresului şi grabei (și să nu citim pe WC!). Deshidratarea din timpul nopţii face sângele vâscos, greu de pompat, cu risc pentru AVC. Este obligatoriu să bem cel puțin două pahare de apă călduță cu lămâie, pentru a fluidiza sângele și pentru a împinge reziduurile din colon.
07.00 – 09.00 – Stomacul. Se va evita expunerea la frig sau duşurile reci. Se pot administra vitamine. Perioada este bună pentru recoltarea probelor de sânge şi urină. Apar manifestările alergice, precum senzația de mâncarime. Durerile articulare si cele din cauza gutei sunt mai intense. Bem apă în continuare.
09.00- 11.00 – Splina şi pancreasul. Nu se consumă alcool! Se consumă fructe şi miere. Perioada bună pentru meditație și activitate intelectuală. Dacă avem glicemia crescută, ne confruntăm cu o stare de rău, tremurături sau senzaţie extremă de foame.
11.00 – 13.00 – Inima. Scade nivelul de oxigenare al creierului, este contraindicat consumul de alimente grele. Putem avea palpitatii. Cele mai multe atacuri de cord apar în ultima parte a dimineții, este indicat să evităm stresul.
13.00 – 15.00 – Intestinul subţire. Masa de prânz. Perioadă bună pentru tratamentele stomatologice și pentru activități de organizare. Temperatura corpului creşte cu două grade, muşchii sunt mai supli. Suntem mai feriţi de riscuri în cazul activității fizice. Ședinţele de recuperare medicală sunt mai eficiente. Creşte febra din cauze infecțioase.
15.00 -17.00 – Vezica urinară. Se recomandă consum de lichide – apă, ceaiuri, activitate sportivă. Organismul digeră mai uşor alimentele grele, creşte capacitatea pentru activitatea fizică. Dacă apare pofta de dulciuri, putem mânca fructe. Suntem expuşi apariției atacurilor de panică până la ora 19.00 (activitate sporită a sistemului nervos şi acumularea stresului)..
17.00 – 19.00 – Rinichii. Este indicat să se evite alimentele acide și factorii care le îngreunează activitatea – stresul şi frigul. Apar simptomele osteoartritei. Ficatul produce colesterolul, care nu este adus din alimentaţie (75%). Se sintetizează adrenalina și hormonii sexuali. Cină ușoară.

Citeşte şi Mâinile sunt cartea ta de vizită, iar manichiura poate spune multe despre personalitatea ta

19.00 – 21.00 – Pericardul şi sistemul circulator (vase-sex). Perioadă bună (maximă receptivitate) pentru a viziona spectacole de teatru, filme sau muzică. Toate tipurile de medicaţie au eficienţă maximă. Perioada este bună și pentru sex.
21.00 – 23.00 – Meridianul Trei focare. Se recomandă calm. Pot apărea dureri cauzate de ulcer. Persoanele cu psoriazis, eczeme, alergii și cele cu insuficiență renală prezintă simptome accentuate, deoarce creşte temperatura corpului şi apare deshidratarea, care produce prurit.
Sursa:blastingnews.com

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.