V-ați întrebat care este cel mai sigur loc din avion? Experții vă răspund

Adăugat la Știri

In ciuda faptului ca este considerat unul dintre cele mai sigure mijloce de transport din lume, unii calatori au emotii atunci cand vine vorba sa calatoreasca cu avionul. Şansele de a muri într-un zbor sunt de una la 4,7 milioane, conform planecrashinfo.com.

Totuşi, dacă aceste date nu te liniştesc, ar trebui să ştii că, în eventualitatea unei prăbuşiri, majoritatea pasagerilor supravieţuiesc. Documente ale accidentelor aviatice insistă asupra faptului că nu contează locul pe care te aşezi, că orice loc este la fel de sigur ca oricare altul.

Expertii au realizat un studiu, in anul 2007, asupra sigurantei de la bordul aeronavelor, indicand locurile care au cel mai ridicat nivel de siguranta, noteaza Huffington Post.

„Fiecare incident sau accident aviatic este unic”, mentioneaza Purtatorul de Cuvant al Administratie Federale a Aviatiei SUA, Alison Duquette.

Studiul cercetatorilor a demonstrat ca pasagerii care au locurile in proximitatea cozii avionului au unele dintre cele mai sigure scaune, avand o rata de siguranta de 56%, iar daca impactul este unul frontal atunci sansele de supravietuire sunt de 40%.

De asemenea, locurile de-a lungul aripilor avionului au un indice de supravietuire de 56%, iar cele pozitionate in zona carlingii 49%.

Un studiu recent, din anul 2015, demonstreaza ca persoanele care au locuri in spatele avionul ar avea o rata a mortalitatii de 32%, in timp ce persoanele care au locuri situate in mijlocul aeronavei – zona aripilor – au o rata a mortalitatii de 39%, iar echipajul, pozitionat in fata avionului, are o rata de 38%.

Specialistii au indentificat o a patra zona pozitionata pe locurile din mijloc din proximitatea cozii avionului, care au cea mai mica rata a mortalitatii de numai 28%.

Sursa: jurnalul.ro

 

Emilia Hîrceagă

redactor știri Radio Unirea FM
e-mail: redactie@radiounirea.ro

Comentarii