Universitatea “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia implicată în fenomenul internațional Giving Tuesday

Adăugat la Știri

Și în acest an, în contextul fenomenului internațional Giving Tuesday, Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia alege să dăruiască.

#GivingTuesday este despre generozitate. Suntem generoși pentru că ne dorim o lume mai bună. O lume mai bună trebuie să trăiască pe o planetă mai bună. Universitatea “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a ales să dăruiască  pentru o Planetă mai curată, mai frumoasă și mai sănătoasă prin activități de conștientizare în rândul tinerilor și care să dezvolte cultura responsabilității pentru că schimbările climatice pe care le resimțim tot mai mult și care sunt un rezultat al comportamentului uman iresponsabil au un impact profund asupra sănătății umane prin crearea de noi presiuni asupra securității alimentare și a aprovizionării cu apă în țările din întreaga lume.

În perioada 27 noiembrie – 3 decembrie 2019, atât în mediul online, cât și în campusul UAB se va desfășura o campanie de conștientizare în rândul tinerilor cu privire la impactul pe care fiecare dintre noi îl avem asupra Planetei și modul în care putem contribui, câte puțin, la reducerea acestuia; iar în data de 3 decembrie 2019, în intervalul 10.00 – 12.00, la parterul corpului C al Universității va exista un stand unde, o echipă de studenți voluntari va încuraja trecătorii să lase un mesaj despre ce au dăruit Planetei, contra unor cadouri surpriză.

Pământul este casa noastră. Apele potolesc setea noastră. Pădurile sunt plămânii noștri, iar florile sunt bucuria sufletelor noastre. Planeta este generoasă cu noi, iar noi trebuie să îi recompensăm generozitatea dăruindu-i mai multă atenție și promovând cultura responsabilității și a respectului față de tot ce ne înconjoară prin educație, fie ea formală sau non-formală.

Toți cei interesați și/sau care doresc să se implice sunt așteptați în data de 3 decembrie 2019, în intervalul 10.00 – 12.00, la parterul corpului C al Universității pentru a transmite împreună cu noi un mesaj despre ce putem dărui fiecare, zilnic, Planetei și, de ce nu, să trasăm împreună direcțiile de urmat pentru a proteja Planeta și a o menține albastră.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii