Un tânăr din Crăciunel, fără permis, a urcat băut la volan și a ignorat polițiștii, după care a tamponat un autoturism parcat regulamentar!

Adăugat la Știri

Un tânăr beat și fără permis a fost depistat de polițiști în timp ce conducea un autoturism pe raza comunei Crăciunel. Acesta nu a oprit la semnalul polițiștilor și a avariat mașina condusă, intrând în coliziune cu un autoturism parcat. Polițiștii au constatat că mașina îi fusese încredințată de un prieten care știa că tânărul nu are permis.

La data de 17 noiembrie 2019, în jurul orei 22.30, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Blaj, în timp ce acționau pe raza comunei Crăciunelul de Jos, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism condus de un tânăr. Șoferul a ignorat semnalul polițiștilor și și-a continuat drumul, motiv pentru care s-a pornit în urmărirea lui.

Autoturismul a fost găsit abandonat, pe strada Mihai Eminescu din comună, după ce șoferul acestuia a pierdut controlul asupra lui și a intrat în coliziune cu un autoturism parcat.

Ulterior, polițiștii au identificat persoana care l-a condus, un tânăr de 20 de ani, din comuna Ciugud, județul Alba, care nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,36 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, polițiștii au stabilit că mașina îi fusese încredințată tânărului, pentru a fi condusă pe drumurile publice, de către un tânăr de 19 ani, din comuna Vințu de Jos, cu toate că știa că prietenul său nu are permis de conducere.

Față de conducătorul auto, care a încercat scape de controlul polițiștilor, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis, iar față de tânărul care i-a încredințat autoturismul, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de încredințarea unui autovehicul către o persoană pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere.

Tudor Stan

redactor Radio Unirea FM
Mobil: 0756.638.321
email: tudorstan90@gmail.com

Facebook 

Comentarii