Rămâi conectat

Știri

Un tânăr de 28 de ani aleargă astăzi de la Sebeș la Deva pentru a duce mai departe Ștafeta Invictus: Ne face mare plăcere să onorăm veteranii României

Publicat

în

Ștafeta Veteranilor Invictus va fi dusă, astăzi, de la Sebeș la Deva, de către de către  Viorel Florin Râmniceanu, un tânăr de 28 de ani, care a alergat, duminică, pe ploaie, de la Sebeș la Alba Iulia, pentru a aduce ștafeta la Colegiul Militar.

Viorel Florin Râmniceanu (foto – tricou galben) a venit în alergare, duminică, de la Sebeș la Alba Iulia, după ce a primit Ștafeta Veteranilor Invictus, de la un grup de alergători format din opt persoane (din Sibiu), condus de un tânăr pe nume Adrian. La Alba Iulia, Florin Râmniceanu a fost însoțit de biciclistul Alexandru Burcea și de alergătorul Levente Polgar. (Biciclistul Alexandru Burcea îl va însoți până la Deva).

Ei au fost așteptați, duminică, de către 35 de elevi ai Colegiului Național Militar ”Mihai Viteazul”, alături de care au alergat în Cetatea Alba Carolina, în semn de preţuire şi respect pentru pentru toţi veteranii României.

Florin Râmniceanu participă pentru a doua oară la ”Ștafeta Veteranilor”.

”Am alergat de la Sebeș la Alba Iulia, unde am adus Ștafeta Veteranilor. Mă voi întoarce la Sebeș, iar luni voi alerga până la Deva pentru a preda ștafeta altui coleg. Ne face mare plăcere să facem lucrul acesta, chiar dacă plouă, chiar dacă ninge. Cursa a fost frumoasă, chiar dacă a plouat”, a spus Florin Râmniceanu.

La rândul său, Levente Polgar, care va încheia cursa, și va alerga de la Oradea la Carei, a spus că l-a însoțit pe prietenul său pentru a lua pulsul cursei.

”Din semn de respect pentru veteranii noi și vechi ai României ne-am mobilizat în fiecare județ și zonă a țării pentru a parcurge diferite distanțe. Ne bucurăm că avem în Alba Iulia ștafeta pentru a patra oară. Am venit și eu pentru a lua pulsul pentru că peste câteva zile voi lua ștafeta din Oradea și voi închide cursa la Carei. Eu voi închide această linie care, acum, a intrat în Alba Iulia”, a spus Levente.

El consideră că face un mic sacrificiu pentru eroii naționali, care s-au jertfit pentru țară.

”E al doilea an consecutiv în care închid cursa, e o responsabilitate uriașă pentru simplul fapt că este sacrificiul și munca a zeci de oameni de pe traseu. Oamenii și-au pus speranța, nădejdea, încrederea și priceperea sportivă și trebuie să duc mesajul acesta la final”, a spus Levente, unul dintre ultramaratoniștii cunoscuți ai județului Alba, care a rămas fără o mână de la vârsta de șase ani.

În perioada 5 – 25 octombrie 2018, Invictus România desfășoară evenimentul “Ștafeta Veteranilor”, un eveniment de nivel național aflat la a V-a ediție şi al cărui scop este promovarea valorilor naționale și respectului față de veterani și eroi, omagiind memoria eroilor celui de-al Doilea Război Mondial (pierderi însumând 300.000 de militari în Campaniile de Est și de Vest alături de alți 100.000 de civili), dar și de acum ai României.

“Ștafeta Veteranilor” din acest an include trei trasee diferite, atingând peste 50 de localități importante și măsurând aproximativ 3300 de kilometri. Alergătorii, însoțiți de bicicliști, au plecat din Tulcea, Giurgiu şi Timișoara și se întâlnesc pe 25 octombrie la Carei, ultima localitate eliberată în cel de-al Doilea Război Mondial.

În total, peste 100 de maratoniști militari și civili însoțiți de bicicliști, aleargă purtând Ștafeta Veteranilor. Invictus România sprijină militarii români răniți în Afghanistan și Irak să participe la Jocurile Paralimpice Invictus și mobilizează an de an, sute de voluntari.

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Autorizație de construcție pentru indroducerea gazului în comuna Pianu

Publicat

în

Pianu: Autorizație de construcție pentru indroducerea gazului

Autorizația de construcție pentru înființarea unui sistem de distribuție rețele de gaze naturale în localitățile Pianu de Jos, Pianu de Sus și Strungari a fost eliberată.

Anunțul a fost făcut de primarul comunei Pianu, Marin Petruse.

Proiectul „Înființare sistem inteligent de distribuție de gaze naturale în comuna Pianu, județul Alba” și-a găsit recent concesionar, iar pienarii – numărați în prima etapă cu 1.039 de branșamente – sunt acum mult mai aproape de visul lor de decenii: acela de a beneficia și ei, ca aproape toată lumea, de gazul metan.

Proiectul este finanțat prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Edilul Pianului apreciază că introducerea gazului în comună este cea mai importantă realizare din toată cariera sa de primar, de 24 de ani.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Start pentru realizarea unui pod nou peste râul Arieș, la Câmpeni

Publicat

în

Realizarea unui pod nou peste râul Arieș, la Câmpeni: Start al lucrărilor

Au început lucrările la noul pod care va fi amplasat în amonte de Podul Ferdinand din Câmpeni.

Anunțul a fost făcut de primarul orașului Câmpeni, Cristian Dan Pașca.

Proiectul prin intermediul căruia se edifică noul pod este denumit ,,Pod 1 pe strada Izvoarelor, peste Râul Arieș, în orașul Câmpeni”. Termenul de execuție este de 24 de luni de la începerea lucrărilor. Potrivit edilului din Câmpeni, constructorul a estimat că ar putea finaliza lucrarea în jumătate din perioada de execuție.

Realizarea podului nou de la Câmpeni este o investiție de peste 8 milioane de lei, finanțată prin Programul Național de Investiții ,,Anghel Saligny”.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Școala Gimnazială „Lucian Blaga” Ocna Mureș, reabilitată și modernizată

Publicat

în

Reabilitare și modernizare a Școlii Gimnaziale „Lucian Blaga” Ocna Mureș

Miercuri 17 aprilie a avut loc prezentarea publică a rezultatelor proiectului „Reabilitarea și modernizarea infrastructurii educaționale a Școlii Gimnaziale „Lucian Blaga” clasele 0–VIII din orașul Ocna Mureș, Alba”. 
La eveniment – pe lângă o mare parte a celor peste peste 460 elevi și 30 cadre didactice de la această unitate de învățământ – au fost prezenți președintele Consiliului Județean Alba Alba și al Consiliului pentru Dezvoltare Regională Centru, Ion Dumitrel, primarul din Ocna Mureș – Silviu Vințeler, directorul general ADR Centru – Simion Crețu, deputatul Alin Ignat și reprezentanți ai companiilor implicate în proiect, dar și edili locali.
Profesoarele Istina Badu – director și Dorina Baciu – director adjunct, alături de toate cadrele didactice prezente au fost mai mult decât mândre să-și prezinte elevii (îmbrăcați cu frumoase cămăși albe și cu o cravată distinctivă), dar și realizările lor deosebite: nenumărate premii la concursurile și olimpiadele școlare județene și naționale.
Reabilitarea și modernizarea Școlii „Lucian Blaga” din Ocna Mureș a inclus două corpuri de clădire, în suprafață totală construită la sol de 1.311 metri pătrați, dotarea intregii scoli cu mobilier și echipamente didactice, instalarea de dispozitive pentru accesibilitatea persoanelor cu deficiențe locomotorii, dar și pentru suport pedagogic, inclusiv reamenajarea completă a curții, unde a fost creat un teren de sport multifuncțional.
sursa: ADR Centru

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba