Rămâi conectat

Social-Economic

Un sfert dintre români trăiesc în condiții de sărăcie severă

Publicat

în

Aproape cinci milioane de locuitori ai României nu au putut anul trecut să-și plătească facturile, să-și încălzească adecvat locuințele sau să plece în vacanță măcar o săptămână, arată datele biroului de statistică a UE. Află mai multe de pe radiounirea.ro

Totuși, raportat la întreaga populație, numărul celor afectați de lipsa banilor a scăzut ușor anul trecut de la 26,3 la sută la 24,6 la sută, potrivit Eurostat.
Cele mai afectate sunt persoanele tinere, 31,2 la sută dintre românii în vârstă de sub 18 ani confruntându-se cu lipsuri materiale severe. Rata sărăciei este semnificativ mai redusă în rândul adulților, de 23 la sută în rândul persoanelor în vârstă de sub 64 de ani și de 23,2 la sută în rândul celor în vârstă de peste 65 de ani.
La nivelul Uniunii Europene, 8,2 la sută dintre locuitori, respectiv circa 41 milioane de oameni, se aflată într-o stare de sărăcie severă. Mai afectate sunt familiile cu copii, 8,3 la sută dintre gospodăriile care includ copii se confruntă cu lipsuri materiale severe, spre deosebire de doar 6 la sută din familiile fără copii.
De asemenea, părinții singuri se regăsesc mult mai des în rândul gospodăriilor sărace decât familiile cu doi sau mai mulți adulți (17,3 la sută dintre familiile cu un singur adult se confruntă cu lipsuri materiale severe).
Există totuși premise de îmbunătățire: atât la nivel european cât și în România tendința este de scădere a numărului persoanelor aflate în stare de sărăcie severă. În 2014, 9 la sută din populația UE se confrunta cu lipsuri materiale severe, de asemenea în scădere de la 9,6 la sută în 2013 și un maxim de 9,9 procente în 2012.
În România, ponderea persoanelor aflate în stare de sărăcie severă a coborât de la 29,9 la sută în 2012 la 26,3 la sută în 2014 și 24,6 la sută anul trecut, potrivit datelor Eurostat.
România este depășită doar de Bulgaria, unde mai mult de o treime din populație se confruntă cu lipsuri materiale severe. În Grecia, rata e de 22 la sută, iar în Ungaria e ușor sub 20 la sută. Cele mai mici ponderi ale persoanelor sărace în cadrul UE se regăsesc în Finlanda (2,2 la sută) și Olanda (2,5 la sută).
Sursa: euractiv.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Social-Economic

Cursanți ai unui program postuniversitar în vizită la Instituția Prefectului – Județul Alba

Publicat

în

Vizită la Instituția Prefectului – Județul Alba a unor cursanți ai unui program postuniversitar

Un grup de cursanți ai programului postuniversitar ,,Probleme actuale ale securității naționale” din cadrul Universității Naționale de Apărare ,,Carol I”, coordonați de Col. conf.univ.dr. Alexandru Stoica, au făcut o vizită la Instituția Prefectului – Județul Alba.
În cadrul întâlnirii, prefectul Nicolae Albu le-a prezentat aspectele relevante din evoluția economico-socială a județului și misiunea Instituției Prefectului în societate.
De asemenea, au fost prezentate și elemente legate de istoria și tradițiile județului care să le ofere cursanților o perspectivă mai amplă asupra contextului județean. La întâlnirea de la sediul instituției au mai fost prezenți subprefecții Andrei Vincze și Sandu Heler, secretarul general al Prefecturii – Nelu Fleșer și șefii de servicii.
După vizita la Instituția Prefectului, cursanții au avut oportunitatea să exploreze Sala Unirii, un loc simbolic pentru istoria României și Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, instituție cu importantă tradiție militară și educațională.
Această experiență le-a oferit cursanților oportunitatea de a cunoaște mai bine județul Alba și instituțiile ce-și desfășoară activitatea aici.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Societate

100 de pet-uri transformate în fapte bune de elevii militari albaiulieni

Publicat

în

100 de pet-uri transformate în fapte bune de elevii militari albaiulieni

Elevii claselor a X-a A și E de la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia au desfășurat o activitate de reciclare a ambalajelor din plastic, în cadrul programului „Săptămâna verde”, program care se desfășoară în colegiul militar în perioada 15 – 19 aprilie.
Elevii au strâns peste 100 de pet-uri și împreună cu profesoara de limba engleză Ioana Lupșa le-au depus la Roboțelul Binelui, un punct de colectare și reciclare a deșeurilor din plastic ce face parte dintr-un proiect al Crucii Roșii Române Filiala Alba. Proiectul presupune transformarea ambalajelor din plastic, sticlă și aluminiu, în fapte bune. Fiecare ambalaj înseamnă un euro donat Crucii Roșii Române Filiala Alba, donații care vor fi folosite apoi pentru susținerea unor proiecte umanitare, educaționale sau medicale, potrivit inițiatorilor acestui proiect.
„Activitatea a avut ca scop conștientizarea și sensibilizarea elevilor cu privire la posibilitatea de a recicla pet-uri la Roboțelul Binelui, donând astfel Crucii Roșii Române Filiala Alba, bani pentru programele de binefacere ale filialei. Activitatea lor a avut un dublu impact, atât reciclarea sticlelor de plastic cât și implicarea elevilor în programe sociale pentru persoanele vulnerabile. Un exemplu demn de urmat!”, a explicat profesoara Ioana Lupșa.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Societate

Nunta de Aur, la Alba Iulia, în 26 mai

Publicat

în

La Alba Iulia, în 26 mai, Nunta de Aur

Consiliul Local şi Primăria Municipiului Alba Iulia organizează, prin Direcția de Asistență Socială, în data de duminică 26 mai, evenimentul “Nunta de Aur 2024” pentru cuplurile care domiciliază în municipiul Alba Iulia şi care împlinesc 50 ani de căsătorie în anul 2024.

Acest eveniment este organizat cu prilejul Zilei Internaționale a Familiei.

Înscrierea la eveniment se va face în baza cererii însoțită de actele de identitate şi certificatul de căsătorie la Centrul de Zi pentru Persoane Vârstnice, situat pe strada Libertății nr. 21, precum și la sediile Primăriei și Direcției de Asistență Socială, Calea Moților nr. 5A, respectiv Bulevardul Republicii nr. 26, până în data de 10 mai.

Informații suplimentare se pot obține telefonic.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba