Un nou proiect de modificare a Legii Educației! Tăierea drastică a numărului de ore!

Adăugat la Educație și Cultură

Tăierea drastică a numărului de ore de școală a fost votată de Comisia pentru Învățământ din Senat, după ce un proiect de modificare a legii educației în acest sens a fost inițiat de Liviu Pop.

Concret, proiectul de lege prevede o medie de 20 de ore pe săptămână pentru elevii din clasa pregătitoare până la clasa a IV-a

Spre comparație, în prezent elevii învață 19-20 de ore pe săptămână la clasa pregătitoare (au maximum un opțional), minimum 20 – maximum 21 de ore la clasele I, a II-a și a III-a, iar în ultima clasă de învățământ primar, elevii au minim 21 de ore și maximum 22 de ore la clasa a IV-a.

La gimnaziu, proiectul de lege inițiat de Liviu Pop prevede cele mai drastice tăieri. Proiectul introduce termenul de “medie” de 25 de ore pe săptămână pentru gimnaziu.În prezent, elevii de clasa a V-a au 26-28 de ore pe săptămână, elevii de clasa a VI-a au 28-30 de ore pe săptămână, elevii de clasa a VII-a au 31-33 de ore, iar clasa a VIII-a are 31-34 ore pe săptămână.

Întrebat dacă s-a consultat cu un expert în curriculum, înainte să scrie proiectul de lege, Liviu Pop a răspuns: “Da, cu toți. E irelevant cine. Nu vi-i pot spune, pentru că nu am acordul lor”.

Întrebat cum vor putea învăța elevii și preda profesorii aceeași materie, într-un număr de ore mai mic, Pop a răspuns pentru Edupedu.ro: “Simplu: introducând exact ceea ce încercăm să facem de ani buni, o predare transdisciplinară”.

sursa: digi24.ro

Tudor Stan

redactor Radio Unirea FM
Mobil: 0756.638.321
email: tudorstan90@gmail.com

Facebook 

Comentarii