Un nou formular propus de ANAF ar putea ușura deblocarea veniturilor datornicilor

Adăugat la Știri

Un nou formular folosit în domeniul colectării creanțelor fiscale, emis și tipărit prin intermediul unității de imprimare rapidă, este propus de Agenția Națională de Administrare Fiscală prin intermediul unui proiect de act normativ publicat recent. 

Introducerea unoi nou formular utilizat pentru colectarea creanțelor fiscale este prevăzută într-un proiect de ordin al ANAF, publicat vineri în dezbatere publică și care are nevoie de publicarea în Monitorul Oficial pentru a se aplica. Concret, lista actelor administrativ-fiscale emise de ANAF urmează să fie completată cu Decizia de ridicare a măsurilor de executare silită a sumelor datorate debitorului de către terţi.

Citește și ANAF : Procedurile pentru conectarea caselor de marcat electronice la servere au fost finalizate

Potrivit referatului de aprobare anexat proiectului de ordin, formularul “Adresă de înfiinţare a popririi asupra sumelor datorate debitorului de către terţi” este reglementat a fi emis de organele fiscale centrale şi tipărit prin intermediul Unităţii de imprimare rapidă, motiv pentru care este necesară emiterea şi tipărirea în acelaşi mod şi a formularului propus acum. De îndată ce va intra în vigoare, noul formular se va adăuga celor 12 deja existente.

Sursa:avocatnet.ro

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii