Ultimele 2 săptămâni pentru nominalizări la Premiul Mentor pentru excelență în educație: Din Alba, de la debutul acțiunii, un singur profesor premiat, în 2014

Adăugat la Știri

Profesori sau antrenori care au descoperit și au lansat tinere talente și le-au sprijinit primii pași atât intelectual cât și moral sunt recompensați cu premiul Mentor pentru excelență în educație. Excelența educativă a acestor profesori antrenori, mentori ce au condus generații întregi spre succes, activitatea lor a rămas însă în umbră, fără recompense morale sau materiale în măsura efortului depus.

În cadrul programului, lansat prima dată în 2010, anual sunt premiați 10 profesori și antrenori, premiul constând dintr-un trofeu realizat de apreciatul artist Ioan Nemțoi, și o sumă în valoare de 8.000 de lei. Nominalizările pentru premiul mentor pentru excelență în educație se fac până la 31 decembrie. Consiliul Director al Fundației Pentru Comunitate va alege câștigătorii Premiului Mentor în luna februarie 2018.

Din județul Alba, de la debutul programului, un profesor din Alba a primit acest premiu, în anul 2014. Este vorba despre Dvorácsek Ágoston, profesor de fizică, la o unitate de învățământ din Aiud.

Orice persoană poate să facă o nominalizare atât în nume propriu cât și în numele unui grup. Nominalizarea trebuie să conțină numele, coordonatele celui nominalizat (adresa poștală, e-mail, telefon, numele instituției în care își desfășoară activitatea), cât și o justificare care să conțină cele mai importante rezultate obținute de copiii și tinerii pregătiți de el, precum și momentele de vârf ale carierei sale. Important: nominalizarea trebuie să contureze atât calitățile profesionale cât și pe cele umane ale persoanei propuse și să evidențieze rolul mentorului în viața și cariera discipolului. Nominalizarea trebuie să conțină de asemeni coordonatele persoanei care face nominalizarea (numele, adresa poștală, e-mail, telefon), ca aceasta să poată fi contactată în caz de nevoie pentru informații suplimentare. Sunt valabile doar nominalizările făcute pe formularul de nominalizare pe care îl puteți descărca de pe site-ul Fundației (www.pentrucomunitate.ro) Persoana nominalizată în anii anteriori, care nu a fost premiată, poate fi nominalizată din nou.

Citește și Dascălii din Alba Iulia, invitați la ”un eveniment de socializare”, de Ziua Internațională a Educației

Cine poate fi nominalizat?

Profesori, antrenori, pedagogi care pregatesc, invata, educa, ajuta copii si tineri cu varste sub 18 ani,
– care organizeaza cercuri de specialitate, indruma activitatea extrascolara a acestora, care sprijina cu devotament si cu eficienta lansarea lor pe drumul succesului.
– care sunt capabili sa acorde o atentie sporita acelor copii sau tineri a caror situatie familiala sau materiala i-ar defavoriza in cursa pentru succes
– care au infiintat unele foruri (competitii, intalniri, cercuri, cluburi, asociatii, etc.) cu un rol semnificativ in dezvoltarea tinerilor, in punerea in valoare a talentului lor.
– care prin calitatile lor umane si profesionale au castigat de-a lungul unei cariere de mai multe decenii aprecierea comunitatii locale si a specialistilor din domeniul lor de activitate.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii