Rămâi conectat

Știri

Turneul Național CÂNTÂND CENTENARUL UNIRII poposește, în 22 și 23 septembrie, la Alba Iulia

Publicat

în

Corul de Copii și Tineret Symbol al Patriarhiei Române cântă Centenarul Unirii în inima Transilvaniei între 21-24 septembrie. Turneul Național CÂNTÂND CENTENARUL UNIRII poposește între 21-24 septembrie pe scenele din Sibiu, Alba Iulia și Brașov.

Început în primăvară la Ateneul Român, purtat în Muntenia și Oltenia, turneul național CÂNTÂND CENTENARUL UNIRII va ajunge la începutul toamnei la Brașov, Sibiu și Alba Iulia.

Călătoria muzicală în Transilvania va debuta la Sibiu, în 21 septembrie, unde Corul de Copii și Tineret Symbol va concerta în cadrul Sibiu Opera Festival. Concertul va avea loc la sala Thalia, la ora 19:00.

Ajuns la cea de-a XVII-a ediție, Sibiu Opera Festival va aduce în fața publicului peste 600 de artiști din țară și de peste hotare, pe parcursul celor 21 de zile de spectacole de operă, concerte corale și vocal-simfonice.

Centenarul Unirii va fi cântat cu emoție și în orașul înfăptuirii Marii Uniri, locul în care s-a născut România de astăzi. În 22 septembrie Corul de Copii și Tineret Symbol, al Patriarhiei Române, va putea fi ascultat la Alba Iulia, la Casa de Cultură a Sindicatelor, începând cu ora 18:00.

Și pentru ca trecerea lor prin orașul unirii să rămână memorabilă, glasurile de înger ale copiilor și tinerilor coriști vor răsuna în 23 septembrie și în Catedrala Încoronării din Alba Iulia, unde vor da răspunsurile la Sf. Liturghie.

Brașovul este cea de-a treia destinație transilvană a Corului Symbol. În 24 septembrie, la ora 18:00, publicul din Brașov este invitat să slăvească Centenarul Unirii alături de tinerii artiști la Sala Patria.

Intrarea este liberă pentru concertele din Alba Iulia și Brașov.

Întreaga suflare symbolistă, copii, tineri și dirijorii lor deopotrivă respiră românește. Iar un eveniment atât de încărcat de istorie cum este aniversarea Centenarului Marii Uniri intensifică trăirea lor sufletească. Astfel că, alături de dirijorii lor, diacon-profesor Jean Lupu și conf. univ. dr. Luminița Guțanu Stoian, membrii Corului Symbol au ales și au pregătit cu multă dăruire un repertoriu plin de sensibilitate, adecvat evenimentului. L-au grupat apoi într-un concert de excepție, pentru a bucura sufletele românilor din întreaga țară, dar și a celor de peste hotare.

Căci la finalul acestui an vocile curate și sincere ale copiilor și tinerilor corului Symbol vor CÂNTA CENTENARUL UNIRII și în inima Europei, în Bruxelles.

Pentru a bucura sufletele publicului său, programul concertului cuprinde o selecție de prelucrări folclorice, vechi cântece patriotice, lucrări religioase, dar și piese din repertoriul universal. Emoția, sensibilitatea și starea de bine este transmisă auditoriului prin alternanța lucrărilor lirice cu cele dinamice, prin jocul de scenă completat de costumele tinerilor artiști. Până și cei doi dirijori ai corului, alternează la pupitru, în același scop.

Pianul, chitara și elemente de percuție vor acompania vocile de înger ale coriștilor, însă nu vor lipsi nici momentele de solo.

 

 

Programul concertelor ”Cântând Centenarul Unirii” din Transilvania:

  • Sibiu, Sala ”Thalia”, în cadrul Sibiu Opera Festival – Vineri, 21 septembrie, ora 19:00,
  • Alba Iulia, Casa de Cultură a Sindicatelor – Sâmbătă, 22 septembrie, ora 18:00,
  • Brașov, Sala Patria – Luni, 24 septembrie, ora 18:00

În 23 septembrie, Corul de Copii și Tineret Symbol va da răspunsurile la Sf. Liturghie, la Catedrala Încoronării din Alba Iulia.

Pentru concertele din Alba Iulia și Brașov intrarea este liberă!

 

Turneul în Transilvania al Corului de Copii și Tineret Symbol, al Patriarhiei Române, este realizat cu sprijinul Institutului Cultural Român, al Uniunii de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR) și al Arhiepiscopiilor Sibiului și Alba Iuliei.

 

***

În cei aproape 28 de ani de existență, Corul de Copii și Tineret Symbol, dirijat de diacon-profesor Jean Lupu și de conferențiar universitar doctor Luminița Guțanu Stoian, a acumulat un palmares impresionant: concerte în întreaga lume, o bogată discografie, dar și peste 15 premii internaționale de mare valoare. La finalul anului 2017, corul a fost selectat dintre zece finaliști, urmând să reprezinte România la secțiunea pentru coruri a Eurovision (Eurovision Choir of the Year).


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Reducere a impozitelor locale pentru donatori de sânge: Alba Iulia, gata să aplice măsura

Publicat

în

Alba Iulia, gata să aplice măsura reducerii impozitelor locale pentru donatorii de sânge

Alba Iulia va fi printre primele municipii din România unde se aprobă reducerea de 10% la impozitul pe clădiri și terenuri, pentru donatorii de sânge și persoanele cu dizabilități, a anunțat primarul Gabriel Pleșa.

Potrivit acestuia, proiectul de hotărâre de consiliu local este gata, va rămâne în dezbatere publică vreme de 30 de zile, iar ulterior va deveni o realitate.

Prin noua lege, promulgată recent, consiliile locale pot acorda reduceri la impozitul pe clădiri și teren pentru persoanele fizice care fac dovada a minimum trei donări de sânge, pe parcursul unui an calendaristic. Reducerea, care va fi aplicată începând cu anul viitor, se va cumula cu bonificația de 10%, acordată deja celor care achită anticipat impozitul datorat.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Perimetrul din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba, amenajat suplimentar

Publicat

în

Amenajare suplimentară a perimetrului din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba

Cu prilejul lucrărilor de mobilitate din zona centrală a municipiului Alba Iulia a fost amenajat și perimetrul din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba, acolo unde, în timpul Revoluției din Decembrie 1989, s-au dus lupte grele și mulți revoluționari au fost răniți sau omorâți.

S-au montat pavaj, vase de flori și un catarg pe care va flutura mereu tricolorul României.
„Astfel, vom putea sărbători, în alte condiții, Ziua Victoriei Revoluției Române și a Libertății, marcată an de an la Alba Iulia, în data de 21 decembrie!”, a explicat primarul Gabriel Pleșa.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii

Publicat

în

Pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii, acțiune de ecologizare

Asociația „Lupii Sigidavei” Cugir a încheiat cu succes o nouă acțiune de ecologizare.
Aceasta s-a desfășurat pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii.
Toți cei care au participat la acțiune s-au organizat și au format patru echipe. O echipă a plecat de la Podul Roșu spre Căprioară, una a plecat de la Mistrețu spre Căprioară, alta pe Valea Grușerii și, nu în ultimul rând echipa de la „Cabana fără gânduri” a ecologizat Râul Mic.
„Suntem plăcut surprinși să vedem de la an la an sunt tot mai puține gunoaie în aceste zone pe care noi le ecologizăm anual. Mulțumim tuturor celor implicați în realizarea acestei acțiuni, cât și administrației locale, care ne-a pus la dispoziție mijloc de transport pentru sacii cu gunoaie”, au transmis reprezentanții Asociației „Lupii Sigidavei” Cugir.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba