Donald Trump, al 45-lea președinte al SUA : Dolarul american în scădere

Adăugat la Știri

trumpBursele scad puternic la nivel international, iar contractele futures de pe Wall Street s-au prabusit cu 5%, dupa rezultatele alegerilor din SUA.

Bursele se pregatesc de cea mai mare scadere de la 11 Septembrie incoace, dupa ce Trump este tot mai aproape de Casa Alba, cu un procent de 244, anunta CNN. Indicele american Standard&Poors’s 500 a coborat cu 5%, in timp ce peso-ul mexican s-a prabusit cu pana la 11%, cel mai mult dupa 1994. Titlurile americane de Trezorerie, yenul si aurul au urcat cel mai mult dupa rezultatul pro-Brexit al referendumului care a avut loc in iunie in Marea Britanie, potrivit știrileprotv.ro.

Indicele londonez FTSE 100 a scazut cu 3,6%, MSCI Asia Pacific, care exclude Japonia, a pierdut 2,9%, cel mai mult dupa Brexit. Dolarul s-a depreciat cu minim 1% fata de francul elvetian, euro si lira sterlina, randamentul titlurilor Trezoreriei SUA a coborat cu 0,1%, la 1,75%, in timp ce pretul petrolului a scazut cu 3,2%.

Pe piața interbancara leul s-a prăbușit miercuri dimineața. Șocul rezultatului alegerilor prezidentiale din SUA a avut impact si pe cursul dolar-leu. Moneda americană a atins dis-de-dimineață nivelul de 4,0450.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii