Trei programe de formare profesională, în septembrie, în Alba: 185 vor fi organizate la nivel național

Adăugat la Știri

cursuri-de-perfectionare185 de programe de formare profesională vor începe în luna septembrie 2016, la nivel naţional. Trei dintre ele vor fi organizate în județul Alba.

95 de persoane din județul Alba se vor putea înscrie la cele trei cursuri de formare profesională, ce vor fi organizate luna viitoare, de către Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Alba. Potrivit ANOFM, cele trei programe de formare profesională sunt pentru inspector/ referent resurse umane, unde sunt alocate 55 locuri,  pentru bucătar, unde sunt disponibile 20 de locuri. Tot 20 de locuri au fost alocate cursului de lucrător comercial. Cursurile sunt gratuite pentru persoanele aflate în evidenţa agenţiei. Persoanele fără loc de muncă interesate să participe la cursuri, pot fi luate în evidenţă ca persoane în căutarea unui loc de muncă.

Pentru înscrierea la programele de formare profesională persoanele vor prezenta la agenţia judeţeană pentru ocuparea forţei de muncă din raza de domiciliu sau reşedinţă următoarele documente:

  • recomandare din partea compartimentului informare şi consiliere AJOFM Alba;
  • cerere de înscriere la programul de formare profesională, conform legii; în situaţia persoanelor care beneficiază de servicii de formare profesională gratuite, cererea cuprinde şi angajamentul persoanei cu privire la suportarea consecinţelor legale prevăzute de lege;
  • actul de identitate, în original şi copie;
  • certificat de naştere original si copie;
  • actele de studii eliberate în condiţiile legii, în original şi copie;
  • actul medical din care să rezulte starea sănătăţii persoanei şi faptul că aceasta este aptă din punct de vedere medical pentru exercitarea meseriei în care doreşte să se califice.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii