Transportatorii anunță un protest cu 6.000 de mașini, pe 2 noiembrie

Adăugat la Știri

protest_transportatoriTransportatorii anunță într-un comunicat de presă organizarea unui miting de protest la Guvern în data de 2 noiembrie cu 6.000 de mașini. După tot scandalul cu RCA-ul la camioane, patronii din transporturi au acum alte teme de nemulțumire.

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR) va organiza, pe 2 noiembrie 2016, un miting de protest, în fața Guvernului României, la care vor participa 6.000 de autovehicule.

Mitingul de protest are 5 teme principale, despre care transportatorii spun că Guvernul României este direct responsabil. Transportatorii cer reglementări ale unor legi, prin Ordonanță de Urgență, „pentru a se stopa abuzurile unor grupuri de interese din Parlamentul României care au modificat legi pentru a permite ca activitatea de transport să fie piratată”.

„Pirateria în transportul de persoane a devenit o activitate tolerată și nesancționată de autoritățile române. Lipsa de implicare a autorităților române a permis, în decursul ultimilor ani, dezvoltarea unui fenomen al transportului regulat de persoane fără licență, în mod ilegal, dar nesancționat, cu orare afișate și stații de preluare a clienților, în mod clar stabilite. Astfel de firme care desfășoară activități ilegale au ajuns să-și promoveze serviciile și prin reclame și spoturi publicitare”, se spune într-un comunicat de presă al COTAR.

COTAR propune, între altele, transport gratuit pentru toți elevii, iar transportatorii de persoane, prin curse regulate, să plătească 5% TVA, deductibil până la urmă.

Apariția OUG 69/2016, prin care se acordă facilități de transport elevilor, este o măsură pe care Guvernul României ar fi trebuit să o ia de mult timp, dar forma sub care a fost gândită nu duce decât la împovărarea transportatorului privat, spun transportatorii.

Potrivit acestora, Guvernul ar avea pârghiile necesare și oameni supercalificați să facă toate calculele necesare privind încasarea de TVA și plata parțială a abonamentelor școlare, astfel încât va avea o mare surpriză când va constata, în urma calculelor, că propunerea noastră va deroga Bugetul României de o imensă sumă de bani, în timp ce contravaloarea integrală a biletelor va rămâne în bugetul familiilor elevilor.

 

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii