Transilvania Train 2018: Tur al Cetății Alba Carolina, concert de orgă la Sebeș și experiențe gastronomice unice, pregătite de turiști

Adăugat la Știri
Organizatorii proiectului Transilvania Train anunță lansarea celei de-a doua ediții a călătoriei ce va avea loc în perioada 22 – 26 august 2018.

Ediția 2017 a fost un proiect pilot, prin care a fost testată relevanța unei astfel de inițiative pe piața din România, o experiență turistică nouă, într-un tren cu 3 vagoane de tip bistro, 4 zile cu activități turistice tradiționale și culturale, 100 de participanți, 6 orașe istorice, 10 workshop-uri inspirate de tradițiile săsești și o serie de evenimente muzicale exclusiviste.
Cea de a doua ediție vine cu multe schimbări. De această dată, 200 de pasionați de călătorii sunt așteptați în această experiență, având la dispoziție 5 zile pentru a cunoaște cultura și istoria sașilor, iar pachetul turistic înglobează 15 workshopuri de meșteșuguri tradiționale.
Pe lângă explorarea fortificațiilor medievale ale Transilvaniei, călătorii vor participa la workshop-uri inspirate de meșteșugurile tradiționale ale sașilor, vor găti ca odinioară preparate din gastronomia săsească.
Pachetul turistic complex propune o experiență cultural-tradițională completă a Transilvaniei, iar fiecare dintre cele 5 zile are propria temă.
În data de 22 august, prima zi, participanții vor avea ocazia să se cunoască și să se pregătească de drum în minunata cetate a Brașovului, iar în cea de-a doua zi vor porni în explorarea zonei Haferland, aflând poveștile celor mai vechi biserici fortificate din această regiune, ziua încheindu-se cu o plimbare nocturnă pe străduțele fermecătoare ale cetății Sighișoara.
Cea de a treia zi este rezervată meșteșugurilor tradiționale, de la țiglărie până la țesătorie, timp în care călătorii vor meșteri alături de localnici, calfe și artiști populari și le vor afla secretele păstrate din generație în generație.

Citește și „Transilvania Train”, va opri în această vară și în Alba Iulia
Ziua a patra va începe cu un tur al renumitei cetăți Alba Carolina și va continua cu un concert de orgă în biserica evanghelică din Sebeș. Punctul culminant al acestei zile va fi dat de o experiență gastronomică unică, în care toți vor fi implicați pentru a găti preparate ce au la bază rețete tradiționale. În ultima zi, călătorii vor explora Sibiul, urmând să se relaxeze în cadrul unui eveniment special cu arii din mari opere ale muzicii clasice, dar și cu refrenuri contemporane.
Apoi, după vizita cetății Făgărașului se vor întoarce în Brașov, orașul în care a început aventura.
Transilvania Train este primul tren turistic 100% românesc și a fost creat la inițiativa reprezentanților agențiilor Free Spirit Travel și Globe 365, în parteneriat cu CFR Călători.
Sursa.dailybusiness.ro

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii